Смажений минтай

Смачний минтай, смажений в клярі

Варіантів для кляру минтая придумано досить багато, але більшість кулінарів все одно воліють користуватися класичним рецептом. Для нього потрібні тільки яйця, борошно і трохи молока. Такий кляр відмінно справляється зі своїм завданням утримувати сік всередині минтая. При цьому він виходить хрустким, золотавим і досить смачним. Інгредієнти для кляру краще змішувати з допомогою блендера або міксера, щоб вийшла ідеально однорідна маса без грудочок.
Інгредієнти:

  • 1 кг минтая;
  • 200 мл молока;
  • 2 яйця;
  • 1/2 склянки рослинного масла;
  • 100 г борошна;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Промити минтай, обсушити, потім розділити на порційні частини.
  • Додати до риби вибрані спеції і відставити її вбік на 15 хвилин.
  • В одну миску викласти борошно, розбити яйця і вилити молоко.
  • Змішати між собою інгредієнти для кляру до однорідної консистенції.
  • Добре нагріти сковорідку, змастити її великою кількістю рослинного масла.
  • Кожен шматочок минтая опускати в кляр, потім швидко перекладати на сковорідку.
  • Смажити минтая з обох боків до золотистого кольору.

Тепер ви знаєте, як готувати смажене минтай. Приємного апетиту!
Смажений минтай – це ніжна і поживна рибка, яка не вимагає для свого приготування вишуканих продуктів або особливих кулінарних талантів. Потрібно просто вибрати кляр або відповідну паніровку, а також підібрати ситний гарнір. Початківцям кулінарам не завадить зберегти собі пару заміток, як приготувати смаженого минтая:

  • Для смаженого минтая зазвичай потрібно досить багато рослинної олії. Саме так рибка виходить добре прожареної і хрусткою. Щоб прибрати надлишки жиру, досить промокнути смаженого минтая паперовим рушником;
  • Якою б кляр ви не вибрали, стежте, щоб по консистенції нагадувати густу сметану. Якщо зробити його більш рідким – тісто просо стече з минтая в процесі смаження, і смачною «оболонки» не вийде;
  • Скільки калорій в смаженому минтае, залежить більшою мірою від додаткових інгредієнтів. Якщо взяти тільки саму рибку і найпростіші спеції, цей показник не перевищить 130 ккал, і можна буде дозволити собі смаженого минтая навіть під час суворої дієти;
  • Якщо ви хочете приготувати смаженого минтая на сковороді без кляру і панірування, але при цьому зберегти соковитість, то або доповніть рибу овочами, або ж попередньо потримайте її в маринаді 15-20 хвилин. Для цього використовуйте соєвий соус і лимонний сік, а також улюблені спеції для риби;
  • Щоб скоротити час приготування минтая, відокремте філе від кісток. Для обжарювання філе достатньо 2-3 хвилини на кожну сторону. А ось великі шматочки минтая будуть смажитися до 10-12 хвилин. Тримати минтая на сковороді довше зазначеного часу категорично не рекомендується – риба стає сухою і жорсткою.