Минтай, смажений в сметані з цибулею та морквою
Досить додати до смаженого минтаю трохи овочів, і страва стає набагато цікавішим і насиченішим. До того ж, цибулю і моркву насичують рибу своїм соком, із-за чого філе буде неймовірно ніжним і ароматним. При цьому не знадобиться ні кляр, ні паніровка. Сметанний соус ідеально підходить для усіх перелічених продуктів, «збирає» разом інгредієнти, прикрашає будь-який обраний гарнір. В якості спецій можна додати до смаженого минтаю трохи часнику, куміна, каррі, мускатного горіха або гвоздики.
Інгредієнти:
- 300 г філе минтая;
- 150 р сметани;
- 1 морква;
- 1 цибулина;
- 4 ст. л. рослинного масла;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Натерти на тертці моркву, порізати кубиками ріпчасту цибулю.
- Філе минтая промити, просушити паперовими серветками і нарізати порційними шматочками.
- Кожен шматочок риби приправити за смаком.
- Змастити рослинною олією сковорідку, викласти на неї цибулю і смажити 5 хвилин.
- Потім додати моркву і продовжувати приготування ще 5 хвилин.
- До овочів викласти шматочки минтая, все акуратно перемішати, смажити 5 хвилин.
- До решти інгредієнтів відправити сметану, ще раз обережно перемішати, накрити сковороду кришкою.
- Готувати смаженого минтая зі сметаною 5-10 хвилин на невеликому вогні.