Смажений минтай

Минтай, смажений в борошні на сковороді

Гранично простий рецепт для швидкого вечері. Потрібно просто вмочити шматочки минтая в борошно і обсмажити на рослинному маслі. Мінімальна калорійність, приємний смак і зовнішній вигляд рибки. Якщо захочеться зробити товстий шар панірування, потрібно кілька разів по черзі опустити минтая в борошно і яйце. Всі спеції слід нанести на саму рибу. Цілком достатньо солі і перцю, але також можна скористатися більш насиченими і ароматними приправами на свій розсуд.
Інгредієнти:

  • 400 г минтая;
  • 1 яйце;
  • ½ Склянки борошна;
  • 4 ст. л. рослинного масла;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Минтая при необхідності розморозити, потім ретельно промити під проточною водою.
  • Видалити хвіст, плавники і нутрощі, промити рибку ще і всередині, обсушити.
  • Нарізати минтай порційними шматочками, кожен посолити і поперчити за смаком.
  • В одну миску розбити яйце і трохи його збовтати, в іншу – насипати борошно.
  • Умочити шматки риби в яйце, потім обваляти в борошні.
  • Добре розігріти сковорідку з олією і викласти на неї рибку.
  • Смажити з двох боків до золотистого кольору.