Минтай, смажений в борошні на сковороді
Гранично простий рецепт для швидкого вечері. Потрібно просто вмочити шматочки минтая в борошно і обсмажити на рослинному маслі. Мінімальна калорійність, приємний смак і зовнішній вигляд рибки. Якщо захочеться зробити товстий шар панірування, потрібно кілька разів по черзі опустити минтая в борошно і яйце. Всі спеції слід нанести на саму рибу. Цілком достатньо солі і перцю, але також можна скористатися більш насиченими і ароматними приправами на свій розсуд.
Інгредієнти:
- 400 г минтая;
- 1 яйце;
- ½ Склянки борошна;
- 4 ст. л. рослинного масла;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Минтая при необхідності розморозити, потім ретельно промити під проточною водою.
- Видалити хвіст, плавники і нутрощі, промити рибку ще і всередині, обсушити.
- Нарізати минтай порційними шматочками, кожен посолити і поперчити за смаком.
- В одну миску розбити яйце і трохи його збовтати, в іншу – насипати борошно.
- Умочити шматки риби в яйце, потім обваляти в борошні.
- Добре розігріти сковорідку з олією і викласти на неї рибку.
- Смажити з двох боків до золотистого кольору.