Скумбрія в фользі

Скумбрія з цибулею та лимоном у фользі в духовці

Один з найпростіших способів приготування скумбрії у фользі в духовці. Мінімальний набір інгредієнтів дозволяє зробити вечерю швидким і економічним. Лимон прибирає неприємний рибний запах, а цибулю робить страву більш соковитим. У підсумку виходить смачна рум’яна рибка, яку можна поєднувати з будь-яким гарніром на свій розсуд. При бажанні можна використовувати будь-які спеції разом з сіллю і перцем. В кінці приготування фольгу розгортати не обов’язково, але так у скумбрії вийде апетитна золотава скоринка.
Інгредієнти:

  • 2 скумбрії;
  • 1 цибулина;
  • ½ Лимона;
  • 1 щіпка солі;
  • 1 щіпка чорного меленого перцю.

Спосіб приготування:

  • Зрізати з тушок скумбрії голови і видалити плавники, випатрати нутрощі.
  • Ретельно промити рибу зовні і всередині під проточною водою.
  • Скумбрію обсушити, натерти спеціями з усіх боків (і всередині черевця теж).
  • Нарізати півкільцями цибулю і змішати його з невеликою кількістю солі, пом’яти руками.
  • Викласти цибулю всередину скумбрій.
  • З одного боку тушок зробити глибокі поздовжні надрізи на невеликій відстані один від одного.
  • Лимон нарізати скибочками і викласти їх в надрізи.
  • Відрізати шматочок фольги, якого вистачить для обгортання двох риб.
  • Змастити маслом фольгу і зверху викласти обидві скумбрії.
  • Загорніть рибу у фольгу і викласти на деко, нагріти духовку до 180 градусів.
  • Випікати скумбрію 45 хвилин, за 5-10 хвилин до готовності розгорнути фольгу і дати рибці трохи підсмажитися.

Тепер ви знаєте, як готувати скумбрію у фользі в духовці. Приємного апетиту!
Скумбрія в фользі в духовці може бути приготована самими різноманітними способами, але при цьому все одно вийде м’якою, ніжною і дуже смачною. При цьому практично всі продукти, які знайдуться в холодильнику, можна додати до цієї рибку! Залишилося тільки вибрати, як приготувати скумбрію у фользі в духовці, а також запам’ятати кілька корисних рекомендацій:

  • Якщо ви чітко відчуваєте рибний запах від скумбрії, просто полийте її лимонним соком до або після приготування. Також додайте трохи більше ароматних спецій;
  • Щоб скумбрія вийшла більш соковитою, додайте до неї вершкове масло і лише потім загорніть у фольгу;
  • Фольгу обов’язково складайте в кілька шарів, щоб випадково не порушилася герметичність.