Скумбрія з цибулею та лимоном у фользі в духовці
Один з найпростіших способів приготування скумбрії у фользі в духовці. Мінімальний набір інгредієнтів дозволяє зробити вечерю швидким і економічним. Лимон прибирає неприємний рибний запах, а цибулю робить страву більш соковитим. У підсумку виходить смачна рум’яна рибка, яку можна поєднувати з будь-яким гарніром на свій розсуд. При бажанні можна використовувати будь-які спеції разом з сіллю і перцем. В кінці приготування фольгу розгортати не обов’язково, але так у скумбрії вийде апетитна золотава скоринка.
Інгредієнти:
- 2 скумбрії;
- 1 цибулина;
- ½ Лимона;
- 1 щіпка солі;
- 1 щіпка чорного меленого перцю.
Спосіб приготування:
- Зрізати з тушок скумбрії голови і видалити плавники, випатрати нутрощі.
- Ретельно промити рибу зовні і всередині під проточною водою.
- Скумбрію обсушити, натерти спеціями з усіх боків (і всередині черевця теж).
- Нарізати півкільцями цибулю і змішати його з невеликою кількістю солі, пом’яти руками.
- Викласти цибулю всередину скумбрій.
- З одного боку тушок зробити глибокі поздовжні надрізи на невеликій відстані один від одного.
- Лимон нарізати скибочками і викласти їх в надрізи.
- Відрізати шматочок фольги, якого вистачить для обгортання двох риб.
- Змастити маслом фольгу і зверху викласти обидві скумбрії.
- Загорніть рибу у фольгу і викласти на деко, нагріти духовку до 180 градусів.
- Випікати скумбрію 45 хвилин, за 5-10 хвилин до готовності розгорнути фольгу і дати рибці трохи підсмажитися.
Тепер ви знаєте, як готувати скумбрію у фользі в духовці. Приємного апетиту!
Скумбрія в фользі в духовці може бути приготована самими різноманітними способами, але при цьому все одно вийде м’якою, ніжною і дуже смачною. При цьому практично всі продукти, які знайдуться в холодильнику, можна додати до цієї рибку! Залишилося тільки вибрати, як приготувати скумбрію у фользі в духовці, а також запам’ятати кілька корисних рекомендацій:
- Якщо ви чітко відчуваєте рибний запах від скумбрії, просто полийте її лимонним соком до або після приготування. Також додайте трохи більше ароматних спецій;
- Щоб скумбрія вийшла більш соковитою, додайте до неї вершкове масло і лише потім загорніть у фольгу;
- Фольгу обов’язково складайте в кілька шарів, щоб випадково не порушилася герметичність.