Скумбрія в фользі

Скумбрія з рисом і овочами у фользі в духовці

Таку скумбрію просто шкода перекладати для пересічного вечері. Вона стане не просто прикрасою, а справжньою зіркою на будь-якому столі. Яскрава, ситна і смачна начинка у поєднанні з ніжним рибним філе не залишить байдужим жодного гурмана. При цьому страва ще володіє приголомшливим ароматом, так і виглядає дуже апетитно!
Інгредієнти:

  • 1 скумбрія;
  • 1 морква;
  • ½ Кабачка;
  • 2 помідори;
  • 1 лимон;
  • 60 г рису;
  • 1 ч. л. приправи для риби;
  • 1 лавровий лист;
  • 3 ст. л. оливкової олії;
  • 1 ч. л. паприки;
  • ½ Гострого перцю чилі;
  • 2 зубчики часнику;
  • Зелень;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Помити тушку скумбрії, дати їй висохнути, потім розрізати рибку з боку спинки.
  • Акуратно відокремити хребет (на кінці відрізати ножицями), намагаючись якомога менше пошкодити філе.
  • Видалити зі скумбрії зябра, чорні плівки і всі нутрощі.
  • Полити внутрішню частину скумбрії лимонним соком, потім посипати приправою для риби, сіллю і чорним перцем.
  • Залишити скумбрію маринуватися на 20 хвилин, тим часом нарізати кубиками моркву і кабачок.
  • Розігріти на сковороді олію і обсмажити моркву до золотистого відтінку.
  • До морквині викласти кабачок, перемішати, смажити ще 5 хвилин.
  • Додати до овочів подрібнений часник, знову перемішати і готувати 2 хвилини, потім зняти сковороду з вогню.
  • Нарізати дрібними колечками гострий перець, подрібнити зелень.
  • Відварити в підсоленій воді рис до напівготовності, трохи остудити.
  • Змішати морква з кабачками, рис, гострий перець, зелень і паприку.
  • Начинку посолити і поперчити за смаком, нафарширувати скумбрію.
  • Підготувати фольгу, складену в два шари, змастити її олією.
  • Перекласти рибу на фольгу, в рот покласти лавровий листочок.
  • Загорнути скумбрію у фольгу так, щоб начинка не була закрита, а всю іншу тушку фольга закривала.
  • Готувати рибу 20 хвилин при 200 градусах.
  • Нарізати помідори кільцями середньої товщини і викласти їх поверх решти начинки на скумбрію.
  • Готувати все разом ще 15 хвилин при тій же температурі.