Скумбрія з рисом і овочами у фользі в духовці
Таку скумбрію просто шкода перекладати для пересічного вечері. Вона стане не просто прикрасою, а справжньою зіркою на будь-якому столі. Яскрава, ситна і смачна начинка у поєднанні з ніжним рибним філе не залишить байдужим жодного гурмана. При цьому страва ще володіє приголомшливим ароматом, так і виглядає дуже апетитно!
Інгредієнти:
- 1 скумбрія;
- 1 морква;
- ½ Кабачка;
- 2 помідори;
- 1 лимон;
- 60 г рису;
- 1 ч. л. приправи для риби;
- 1 лавровий лист;
- 3 ст. л. оливкової олії;
- 1 ч. л. паприки;
- ½ Гострого перцю чилі;
- 2 зубчики часнику;
- Зелень;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Помити тушку скумбрії, дати їй висохнути, потім розрізати рибку з боку спинки.
- Акуратно відокремити хребет (на кінці відрізати ножицями), намагаючись якомога менше пошкодити філе.
- Видалити зі скумбрії зябра, чорні плівки і всі нутрощі.
- Полити внутрішню частину скумбрії лимонним соком, потім посипати приправою для риби, сіллю і чорним перцем.
- Залишити скумбрію маринуватися на 20 хвилин, тим часом нарізати кубиками моркву і кабачок.
- Розігріти на сковороді олію і обсмажити моркву до золотистого відтінку.
- До морквині викласти кабачок, перемішати, смажити ще 5 хвилин.
- Додати до овочів подрібнений часник, знову перемішати і готувати 2 хвилини, потім зняти сковороду з вогню.
- Нарізати дрібними колечками гострий перець, подрібнити зелень.
- Відварити в підсоленій воді рис до напівготовності, трохи остудити.
- Змішати морква з кабачками, рис, гострий перець, зелень і паприку.
- Начинку посолити і поперчити за смаком, нафарширувати скумбрію.
- Підготувати фольгу, складену в два шари, змастити її олією.
- Перекласти рибу на фольгу, в рот покласти лавровий листочок.
- Загорнути скумбрію у фольгу так, щоб начинка не була закрита, а всю іншу тушку фольга закривала.
- Готувати рибу 20 хвилин при 200 градусах.
- Нарізати помідори кільцями середньої товщини і викласти їх поверх решти начинки на скумбрію.
- Готувати все разом ще 15 хвилин при тій же температурі.