Скумбрія шматочками картоплі у фользі в духовці
Скумбрія з картоплею – це дуже ситне і висококалорійне блюдо. Жирні шматочки рибки добре поєднуються з обраним гарніром і просочують його своїм соком протягом усього приготування. І без того соковите блюдо, з додаванням майонезу буквально тане в роті! При правильній подачі скумбрія з картоплею стане непоганим варіантом для святкової трапези. Її можна порціями розкласти по тарілочках, прикрасити зеленню і доповнити свіжим овочевим салатом.
Інгредієнти:
- 1 скумбрія;
- 2 цибулини;
- 1 кг картоплі;
- 100 г майонезу;
- 1 морква;
- 50 г вершкового масла;
- Зелень;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Очищену і випатрану скумбрію нарізати шматочками середньої величини.
- Натерти на тертці моркву і нарізати цибулю півкільцями, змішати овочі з рибою.
- Додати до скумбрії з овочами спеції за смаком, сіль і чорний перець.
- Майонез також викласти до риби і все ще раз добре перемішати.
- Залишити скумбрію маринуватися на 30 хвилин.
- Картоплю нарізати пластинками і викласти його на заздалегідь підготовлену фольгу.
- Поверх картоплі розкласти невеликі шматочки вершкового масла.
- Додати зверху рибу з овочами і щільно загорнути фольгу.
- Запікати скумбрію при 200 градусах 30 хвилин, потім розгорнути фольгу зверху і готувати рибу ще 15 хвилин.
- Готову страву посипати свіжої подрібненої зеленню.