Скумбрія в фользі

Скумбрія шматочками картоплі у фользі в духовці

Скумбрія з картоплею – це дуже ситне і висококалорійне блюдо. Жирні шматочки рибки добре поєднуються з обраним гарніром і просочують його своїм соком протягом усього приготування. І без того соковите блюдо, з додаванням майонезу буквально тане в роті! При правильній подачі скумбрія з картоплею стане непоганим варіантом для святкової трапези. Її можна порціями розкласти по тарілочках, прикрасити зеленню і доповнити свіжим овочевим салатом.
Інгредієнти:

  • 1 скумбрія;
  • 2 цибулини;
  • 1 кг картоплі;
  • 100 г майонезу;
  • 1 морква;
  • 50 г вершкового масла;
  • Зелень;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Очищену і випатрану скумбрію нарізати шматочками середньої величини.
  • Натерти на тертці моркву і нарізати цибулю півкільцями, змішати овочі з рибою.
  • Додати до скумбрії з овочами спеції за смаком, сіль і чорний перець.
  • Майонез також викласти до риби і все ще раз добре перемішати.
  • Залишити скумбрію маринуватися на 30 хвилин.
  • Картоплю нарізати пластинками і викласти його на заздалегідь підготовлену фольгу.
  • Поверх картоплі розкласти невеликі шматочки вершкового масла.
  • Додати зверху рибу з овочами і щільно загорнути фольгу.
  • Запікати скумбрію при 200 градусах 30 хвилин, потім розгорнути фольгу зверху і готувати рибу ще 15 хвилин.
  • Готову страву посипати свіжої подрібненої зеленню.