Сирники з манкою

Сирники із сиру з манкою без яєць

Для багатьох важливий не лише смак страви, але і його калорійність. У цьому випадку найпростіше приготувати сирники без додавання яєць. Таке блюдо можна легко віднести до дієтичної і здорової їжі. Щоб зробити його ще більш легким, досить скоротити кількість цукру до однієї столової ложки. Курага також не є обов’язковим інгредієнтом, але без неї сирники можуть здаватися занадто простими.
Інгредієнти:

  • 200 г сиру;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 2 ст. л. манки;
  • 2 ст. л. борошна;
  • 4 кураги;
  • Рослинна олія;
  • Цедра апельсина.

Спосіб приготування:

  • Курагу залити окропом на 30 хвилин, потім промити і дрібно нарізати.
  • Сир викласти в глибоку тарілку і трохи розім’яти виделкою.
  • Додати в ту ж ємність цукор, трохи апельсинової цедри, курагу і манну крупу.
  • Замісити однорідне еластичне тісто і розділити його на 6 рівних частин.
  • З кожного шматочка тіста зробити круглий товстий сирник і обваляти його в борошні з усіх сторін.
  • На сковороді розігріти олію, смажити сирники з обох боків до коричневої скоринки.

Тепер ви знаєте, як готувати сирники з манкою. Приємного апетиту!
Сирники з манкою – це один з найбільш смачних і корисних домашніх десертів. Вони ідеально підходять для ситного сніданку і здатні зачарувати навіть найменших і найвибагливіших гурманів. Початківцям кулінарам обов’язково потрібно дізнатися декілька правил, як приготувати сирники з манкою, а їх більш досвідченим колегам – зайвий раз переконатися в своїх пізнаннях:

  • Якщо сир для сирників сам по собі жирний і вологий, треба додати до нього трохи більше манки.
  • У тісто з знежиреного сиру краще додати 1-2 ложки сметани, щоб сирники не вийшли занадто сухими.
  • Рослинного масла для смаження сирників потрібно наливати зовсім трохи, а після приготування викладати їх на паперову серветку.
  • Після додавання до сиру манки тесту потрібно дати трохи постояти. Це дозволить йому набрякнути, і сирники вийдуть більш пишними.
  • Перед тим як готувати сирники в духовці, їх можна змастити сметаною. Так скоринка вийде ще більш рум’яної, а самі коржики ‒ ніжними.