Сирники із сиру з манкою без яєць
Для багатьох важливий не лише смак страви, але і його калорійність. У цьому випадку найпростіше приготувати сирники без додавання яєць. Таке блюдо можна легко віднести до дієтичної і здорової їжі. Щоб зробити його ще більш легким, досить скоротити кількість цукру до однієї столової ложки. Курага також не є обов’язковим інгредієнтом, але без неї сирники можуть здаватися занадто простими.
Інгредієнти:
- 200 г сиру;
- 3 ст. л. цукру;
- 2 ст. л. манки;
- 2 ст. л. борошна;
- 4 кураги;
- Рослинна олія;
- Цедра апельсина.
Спосіб приготування:
- Курагу залити окропом на 30 хвилин, потім промити і дрібно нарізати.
- Сир викласти в глибоку тарілку і трохи розім’яти виделкою.
- Додати в ту ж ємність цукор, трохи апельсинової цедри, курагу і манну крупу.
- Замісити однорідне еластичне тісто і розділити його на 6 рівних частин.
- З кожного шматочка тіста зробити круглий товстий сирник і обваляти його в борошні з усіх сторін.
- На сковороді розігріти олію, смажити сирники з обох боків до коричневої скоринки.
Тепер ви знаєте, як готувати сирники з манкою. Приємного апетиту!
Сирники з манкою – це один з найбільш смачних і корисних домашніх десертів. Вони ідеально підходять для ситного сніданку і здатні зачарувати навіть найменших і найвибагливіших гурманів. Початківцям кулінарам обов’язково потрібно дізнатися декілька правил, як приготувати сирники з манкою, а їх більш досвідченим колегам – зайвий раз переконатися в своїх пізнаннях:
- Якщо сир для сирників сам по собі жирний і вологий, треба додати до нього трохи більше манки.
- У тісто з знежиреного сиру краще додати 1-2 ложки сметани, щоб сирники не вийшли занадто сухими.
- Рослинного масла для смаження сирників потрібно наливати зовсім трохи, а після приготування викладати їх на паперову серветку.
- Після додавання до сиру манки тесту потрібно дати трохи постояти. Це дозволить йому набрякнути, і сирники вийдуть більш пишними.
- Перед тим як готувати сирники в духовці, їх можна змастити сметаною. Так скоринка вийде ще більш рум’яної, а самі коржики ‒ ніжними.