Сирники з манкою

Сирні сирники з манкою в духовці

Сирники на сковороді напевно вміє готувати кожна господиня, а ось як спекти їх у духовці, для багатьох все ще залишається секретом. Одного разу спробувавши такий рецепт, всі попередні інтерпретації цього десерту ви тут же отодвинете на задній план. У духовці сирники виходять приголомшливо м’якими і рум’яними, а їх запах збирає всю родину на кухні під час приготування.
Інгредієнти:

  • 200 г сиру;
  • 1 яйце;
  • 1 ст. л. манної крупи;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 1 ст. л. сметани;
  • 3 ст. л. борошна.

Спосіб приготування:

  • Сир викласти в ємність для приготування тіста, вбити яйце і перемішати.
  • Додати цукор і манну крупу, продовжувати вимішувати масу до однорідності.
  • Залишити тісто на 20 хвилин при кімнатній температурі.
  • Борошно просіяти і висипати до решти інгредієнтів, ще раз ретельно перемішати.
  • З отриманого тіста сформувати об’ємні кульки і кожен обваляти в борошні.
  • Деко застелити пекарської папером, викласти на нього сирники.
  • Кожен кульку придавити зверху рукою або лопаткою, надавши йому плоску форму.
  • Змастити сирники зверху сметаною і випікати в духовці 20 хвилин при 180 градусах.