Віденський шніцель зі свинини в мультиварці
Шніцель по-віденськи навіть називається дуже святково, а що вже говорити про його смакові якості! Свинина в мультиварці завжди виходить дуже ніжною і м’якою, що особливо важливо для цієї страви. Для приготування шніцеля передбачені режими «Смаження» або «Випічка», в залежності від моделі мультиварки.
Інгредієнти:
- 500 р свинини;
- 1 яйце;
- 1 склянка борошна;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- 1 ч. л. солі;
- 1/3 ч. л. чорного меленого перцю;
- 1 склянку панірувальних сухарів.
Спосіб приготування:
- Нарізати свинину поперек волокон і ретельно відбити.
- Натерти відбивні сіллю і чорним меленим перцем.
- У мисочці збити яйце з рослинним маслом, в окремі тарілки насипати сухарі і борошно.
- Обваляти шніцелі в борошні, потім цілком вмочити в яйце.
- Після яєчної суміші обкатати м’ясо в панірувальних сухарях.
- Розігріти в мультиварці рослинне масло в режимі «Випічка».
- Викласти відбивні в один шар і смажити в тому ж режимі по 12 хвилин з кожного боку.
Тепер ви знаєте, як готувати шніцель зі свинини. Приємного апетиту!
Шніцель зі свинини вважається гордістю європейської кулінарії ще з часів середньовіччя, а на сучасних кухнях і зовсім прирівнюється до рівня делікатесу. Його можна сміливо подавати на святковий стіл, доповнивши будь-яким гарніром. При цьому зробити таке блюдо самостійно зовсім нескладно, головне запам’ятати кілька секретів, як приготувати шніцель зі свинини:
- В процесі обсмажування шніцеля рекомендується притискати його лопаткою до сковороді. Так він не тільки швидше просмажиться, але і придбає потрібну форму;
- Шніцелі потрібно робити якомога більш плоскими і довгастим ще в процесі формування відбивних;
- Якщо ви готуєте шніцель у вигляді відбивних, потрібно його відбити максимально делікатно, але так, щоб м’ясо не порвалося;
- Свинячий шніцель найкраще смажити на оливковій олії. При цьому його треба наливати зовсім небагато, досить 2-х столових ложок.