Шніцель зі свинини

Віденський шніцель зі свинини в мультиварці

Шніцель по-віденськи навіть називається дуже святково, а що вже говорити про його смакові якості! Свинина в мультиварці завжди виходить дуже ніжною і м’якою, що особливо важливо для цієї страви. Для приготування шніцеля передбачені режими «Смаження» або «Випічка», в залежності від моделі мультиварки.
Інгредієнти:

  • 500 р свинини;
  • 1 яйце;
  • 1 склянка борошна;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • 1 ч. л. солі;
  • 1/3 ч. л. чорного меленого перцю;
  • 1 склянку панірувальних сухарів.

Спосіб приготування:

  • Нарізати свинину поперек волокон і ретельно відбити.
  • Натерти відбивні сіллю і чорним меленим перцем.
  • У мисочці збити яйце з рослинним маслом, в окремі тарілки насипати сухарі і борошно.
  • Обваляти шніцелі в борошні, потім цілком вмочити в яйце.
  • Після яєчної суміші обкатати м’ясо в панірувальних сухарях.
  • Розігріти в мультиварці рослинне масло в режимі «Випічка».
  • Викласти відбивні в один шар і смажити в тому ж режимі по 12 хвилин з кожного боку.

Тепер ви знаєте, як готувати шніцель зі свинини. Приємного апетиту!
Шніцель зі свинини вважається гордістю європейської кулінарії ще з часів середньовіччя, а на сучасних кухнях і зовсім прирівнюється до рівня делікатесу. Його можна сміливо подавати на святковий стіл, доповнивши будь-яким гарніром. При цьому зробити таке блюдо самостійно зовсім нескладно, головне запам’ятати кілька секретів, як приготувати шніцель зі свинини:

  • В процесі обсмажування шніцеля рекомендується притискати його лопаткою до сковороді. Так він не тільки швидше просмажиться, але і придбає потрібну форму;
  • Шніцелі потрібно робити якомога більш плоскими і довгастим ще в процесі формування відбивних;
  • Якщо ви готуєте шніцель у вигляді відбивних, потрібно його відбити максимально делікатно, але так, щоб м’ясо не порвалося;
  • Свинячий шніцель найкраще смажити на оливковій олії. При цьому його треба наливати зовсім небагато, досить 2-х столових ложок.