Шарлотка з яблуками в духовці

Швидка шарлотка з сиром і яблуками в духовці

Сир – частий гість в шарлотці, адже він поєднує в собі солодкий і кислий смак, як і сам пиріг. У підсумку виходить дуже ситна випічка, та до того ж ще і корисна! Ідеальний десерт для дитячого раціону, хоча дорослі теж навряд чи відмовляться від шматочка шарлотки з яблуками разом з чашкою ароматного чаю. Трохи урізноманітнює начинку додавання родзинок. При цьому можна одразу ж взяти солодкий сирок з цим наповнювачем, щоб ще більше спростити собі завдання.
Інгредієнти:

  • 200 г цукру;
  • 150 г борошна;
  • 4 яйця;
  • 2 пакетика ванільного цукру;
  • 700 г яблук;
  • 30 г родзинок;
  • 1 щіпка соди;
  • 250 г сиру;
  • 1 ст. л. лимонного соку;
  • 80 г вершкового масла.

Спосіб приготування:

  • Борошно просіяти, змішати з пакетиком ванільного цукру, 70 г цукру-піску.
  • Додати в отриману суху суміш 1 яйце, соду і розм’якшене масло.
  • З допомогою міксера змішати тісто до однорідності і залишити в холодильнику на 30 хвилин.
  • Розкачати в тонкий пласт 2/3 тіста і викласти його в змащену маслом форму.
  • Зробити коржі кілька проколів виделкою і випікати 15 хвилин при 180 градусах, остудити у формі.
  • Нарізати часточками яблука, полити їх лимонним соком і посипати цукром (50 г).
  • 2 яйця розділити на білки і жовтки, білки збити до високих піків.
  • Жовтки змішати з сиром, додати туди ж залишився цукор, ванільний цукор і родзинки, перемішати.
  • Додати до сирної маси білки і акуратно перемішати.
  • Решту тіста скачати в тонкий джгут і зробити з нього бортики навколо вже готового коржа.
  • Викласти на остиглий корж яблука, потім – сирну начинку.
  • Готувати сирну шарлотку 50 хвилин при 180 градусах.

Тепер ви знаєте, як готувати шарлотку з яблуками в духовці. Приємного апетиту!
Шарлотка з яблуками в духовці – це простий, але в той же час вишуканий десерт, який по праву вважається одним з найпопулярніших страв у світі. Для цієї випічки не потрібні спеціальні кулінарні пізнання – лише найпростіші продукти і кілька хвилин часу. Секрети від досвідчених кулінарів, як приготувати шарлотку з яблуками в духовці, допоможуть зробити пиріг її більш смачним і цікавим:

  • Найкраще окремо збити з цукром білки і жовтки – так тісто більш пишним і ніжним;
  • Дуже смачною виходить шарлотка з яблуками в карамелі. Для цього просто потрібно розчинити цукор в розтопленому вершковому маслі і вже поверх цієї суміші викладати яблука на деко;
  • Випікаючи шарлотку з яблуками в духовці, перші півгодини відкривати дверцята категорично не рекомендується – пиріг осяде.