Швидка шарлотка з сиром і яблуками в духовці
Сир – частий гість в шарлотці, адже він поєднує в собі солодкий і кислий смак, як і сам пиріг. У підсумку виходить дуже ситна випічка, та до того ж ще і корисна! Ідеальний десерт для дитячого раціону, хоча дорослі теж навряд чи відмовляться від шматочка шарлотки з яблуками разом з чашкою ароматного чаю. Трохи урізноманітнює начинку додавання родзинок. При цьому можна одразу ж взяти солодкий сирок з цим наповнювачем, щоб ще більше спростити собі завдання.
Інгредієнти:
- 200 г цукру;
- 150 г борошна;
- 4 яйця;
- 2 пакетика ванільного цукру;
- 700 г яблук;
- 30 г родзинок;
- 1 щіпка соди;
- 250 г сиру;
- 1 ст. л. лимонного соку;
- 80 г вершкового масла.
Спосіб приготування:
- Борошно просіяти, змішати з пакетиком ванільного цукру, 70 г цукру-піску.
- Додати в отриману суху суміш 1 яйце, соду і розм’якшене масло.
- З допомогою міксера змішати тісто до однорідності і залишити в холодильнику на 30 хвилин.
- Розкачати в тонкий пласт 2/3 тіста і викласти його в змащену маслом форму.
- Зробити коржі кілька проколів виделкою і випікати 15 хвилин при 180 градусах, остудити у формі.
- Нарізати часточками яблука, полити їх лимонним соком і посипати цукром (50 г).
- 2 яйця розділити на білки і жовтки, білки збити до високих піків.
- Жовтки змішати з сиром, додати туди ж залишився цукор, ванільний цукор і родзинки, перемішати.
- Додати до сирної маси білки і акуратно перемішати.
- Решту тіста скачати в тонкий джгут і зробити з нього бортики навколо вже готового коржа.
- Викласти на остиглий корж яблука, потім – сирну начинку.
- Готувати сирну шарлотку 50 хвилин при 180 градусах.
Тепер ви знаєте, як готувати шарлотку з яблуками в духовці. Приємного апетиту!
Шарлотка з яблуками в духовці – це простий, але в той же час вишуканий десерт, який по праву вважається одним з найпопулярніших страв у світі. Для цієї випічки не потрібні спеціальні кулінарні пізнання – лише найпростіші продукти і кілька хвилин часу. Секрети від досвідчених кулінарів, як приготувати шарлотку з яблуками в духовці, допоможуть зробити пиріг її більш смачним і цікавим:
- Найкраще окремо збити з цукром білки і жовтки – так тісто більш пишним і ніжним;
- Дуже смачною виходить шарлотка з яблуками в карамелі. Для цього просто потрібно розчинити цукор в розтопленому вершковому маслі і вже поверх цієї суміші викладати яблука на деко;
- Випікаючи шарлотку з яблуками в духовці, перші півгодини відкривати дверцята категорично не рекомендується – пиріг осяде.