Шарлотка з яблуками в духовці

Проста шарлотка з яблуками на деку в духовці

Дуже незвичайний рецепт шарлотки, який порадує соковитою і різноманітною начинкою. Незважаючи на велику кількість інгредієнтів, приготувати пиріг зовсім не складно. Для шарлотки знадобиться цедра цілого апельсина, а от сам фрукт для начинки не знадобиться, так що його можна використовувати для іншої страви. Також обов’язково потрібно посипати фрукти крохмалем, щоб вони не дали сік. Якщо це станеться, пиріг розтечеться. Під сухофруктами мається на увазі сушена вишня або журавлина. Якщо ягід немає під рукою – можна просто виключити цей пункт з рецепта.
Інгредієнти:

  • 1 склянка борошна;
  • 6 яєць;
  • 1 ½ склянки цукру;
  • 1 апельсин;
  • 1 ч. л. ванільного цукру;
  • ½ Ч. л. соди;
  • 5 яблук;
  • 600 г абрикос;
  • 100 г вершкового масла;
  • 1 ст. л. крохмалю;
  • 1 ст. л. кориці;
  • 50 г панірувальних сухарів;
  • 100 г сухофруктів.

Спосіб приготування:

  • Відокремити жовтки від білків і викласти їх в різні миски.
  • До білків висипати приблизно 2/3 склянки цукру, соду і ваніль, перемішати.
  • Ще третина склянки цукру висипати до жовтків і збити в густу пінку.
  • Ввести жовтки в білкову масу і ще раз все збити міксером.
  • У тісто додати цедру апельсина і сухофрукти, все перемішати.
  • Нарізати шматочками яблуками і змішати їх з корицею.
  • Абрикоси нарізати невеликими шматочками і додати до них крохмаль.
  • Змастити вершковим маслом глибоке деко, посипати його панірувальними сухарями.
  • Викласти в один шар яблука, а на них – невеликі шматочки вершкового масла.
  • Наступним шаром викласти абрикоси, посипати цукром.
  • Вилити поверх начинки тісто і пекти пиріг при 180 градусах 45-50 хвилин (перевіряти зубочисткою).