Салат з копченою куркою

Листковий салат з копченою куркою і корейською морквою

Салат виходить ситним та смачним, але трохи важкуватим. Щоб цього уникнути, на кожен шар потрібно класти як можна менше майонезу. Морква краще брати середньої гостроти, щоб вона не перебила смак інших продуктів. Можна не солити.
Інгредієнти:

  • 300 г копченої курки;
  • 3 яйця;
  • 250 г майонезу;
  • 400 г корейської моркви;
  • 1 банку консервованої кукурудзи;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

  • М’ясо порізати кубиками, моркву розрізати на більш короткі шматочки.
  • Яйця відварити, дрібно нарізати, або потерти на тертці.
  • Викласти копчене м’ясо на блюдо так, щоб вона повністю покрила дно, змастити невеликою кількістю майонезу.
  • Поверх курки засипати половину моркви, розрівняти, додати ще майонезу.
  • З кукурудзи злити рідину, висипати її на моркву, ще раз змастити майонезом.
  • Викласти решту моркву і весь залишився майонез,
  • Посипати салат вареними яйцями.

Тепер ви знаєте, як готувати салат з копченою куркою. Приємного апетиту!
Салат з копченою куркою – це саме той рецепт, який потрібно тримати під рукою під час свят. Які інгредієнти б ви не вибрали на додаток до курячого м’яса, страва виходить ситним, смачним і красивим. Щоб правильно поєднувати всі улюблені продукти і в результаті отримати відмінний салат, потрібно запам’ятати кілька простих правил його приготування:

  • Салати з копченою куркою краще солити вже в самому кінці, після того, як ви спробуєте блюдо. Це пов’язано з тим, що деякі інгредієнти можуть бути самі по собі вже солоними;
  • Якщо рецепт входять помідори, то краще вирізати у них водянисту частину з насінням. Інакше вони дадуть зайву рідину і салат потече;
  • Занадто велика кількість майонезу або соусу можуть перебити смак копченостей, тому з заправкою краще не перестаратися;
  • Гарне копчене м’ясо можна визначити за красноватому відтінку і глянсовою шкірці;
  • Шкірку з копченої курки рекомендується не їсти, тим більше, в салати. На ній можуть міститися шкідливі речовини і зайвий жир.