Рибне суфле

Рибне суфле з фаршу в духовці

Якщо маленьким діткам суфле готують на пару, то ось дорослих можна порадувати рецептом для духовки. Крім того, ця страва буде вигідно відрізнятися від інших цікавою начинкою. Вийде легкий, але досить ситний вечеря для всієї сім’ї, який не зашкодить фігурі. При бажанні можна доповнити таке суфле будь-яким гарніром. Подавати готову страву можна і холодним, і гарячим, залежно від власних смакових переваг.
Інгредієнти:

  • 400 р рибного філе;
  • 3 яйця;
  • 100 мл молока;
  • 1 морква;
  • 1 болгарський перець;
  • 2 скибочки білого хліба;
  • 1 цибулина;
  • 1 ст. л. рослинного масла;
  • Зелень;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • З хлібних шматочків зрізати скоринки, а м’якоть залити на 10 хвилин молоком.
  • Дрібними кубиками нарізати болгарський перець і цибулю, натерти на тертці моркву.
  • Всі підготовлені овочі і рибне філе викласти в чашу блендера і змішати до однорідності.
  • Додати розмочений хліб, жовток одного яйця і спеції за смаком.
  • Білок добре збити, викласти його поверх фаршу і акуратно перемішати.
  • Решта 2 яйця відварити до готовності, остудити і нарізати кубиками.
  • Подрібнити зелень і додати до яєць.
  • Глибоку форму для випічки змастити маслом і викласти на дно половину рибного фаршу.
  • Рівномірно зверху розподілити начинку з яєць і зелені, накрити її другою частиною фаршу.
  • Випікати При 180 градусах рибне суфле в духовці 40 хвилин.

Тепер ви знаєте, як готувати рибне суфле. Приємного апетиту!
Рибне суфле – це унікальне за своїми характеристиками блюдо, яке дозволяє познайомити малюків з морськими делікатесами. Ніжна консистенція і приємний смак підкорять серце навіть найвибагливішого гурмана. При цьому навіть починаючому кулінару не складе труднощів розібратися, як приготувати рибне суфле, якщо точно слідувати рецептами та виконати наступні рекомендації:

  • Якщо ви готуєте суфле для дитини, додайте у фарш хоча б один овоч. Так дитячому шлунку буде набагато простіше впоратися з переварюванням рибки, так і вітамінів стане більше;
  • Якщо ви вирішили додати в суфле велика кількість різних овочів, обов’язково додайте у фарш панірувальні сухарі, які вберуть овочевий сік. Так суфле не втратить свою форму;
  • Для суфле найкраще купити вже очищене філе. Якщо ж у вас ціла рибка, то її слід попередньо відварити – так буде простіше видалити кістки;
  • Зробити фарш з рибки можна і за допомогою м’ясорубки, але вона залишає досить великі шматочки. Тому, якщо під рукою виявиться блендер, то для суфле краще скористатися саме цією технікою.