Рибне суфле

Рибне суфле на пару, як у садку

В садку страви вже точно продумані так, щоб приносити максимальну користь дітям. При цьому потрібно ще придумати невеликі кулінарні хитрощі, щоб частування стало ще і смачним для молодшого покоління. Саме тому рибу тут подають у вигляді ніжного суфле. Щоб у неї був ще більш насичений смак, перед тим, як запікати, філе обсмажують на сковороді. Також можна використовувати відварну рибу. При цьому обов’язково рекомендується додати моркву, а при бажанні, і інші овочі.
Інгредієнти:

  • 500 г рибного філе;
  • 1 морква;
  • 100 мл молока;
  • 1 яйце;
  • 1 ч. л. вершкового масла;
  • 2 ч. л. борошна;
  • 50 мл води;
  • 1 ст. л. панірувальних сухарів;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Нарізати філе невеликими шматочками, обсмажити буквально хвилинку і залити водою.
  • Моркву натерти на крупній тертці і викласти поверх риби.
  • Не перемішуючи, тушкувати рибу з овочами до повного випаровування рідини.
  • Перекласти вміст сковороди в чашу блендера і подрібнити все до однорідності.
  • У отриманий фарш додати яєчний жовток і ще раз все перемішати.
  • Молоко вилити в сковорідку, туди ж висипати борошно.
  • Помішувати соус і варити до загустіння на невеликому вогні.
  • В кінці приготування соусу влити в нього вершкове масло.
  • Зняти соус з вогню, трохи остудити і перелити його в миску з фаршем.
  • Висипати в загальну посуд панірувальні сухарі, сіль і перець за смаком.
  • Яєчний білок збити в пишну піну і додати в суфле, все перемішати.
  • Викласти суфле в невелику форму для випічки.
  • Готувати страву на пару: у форму більшу за розміром налити воду і поставити в неї форму з суфле.
  • Розігріти духовку до 200 градусів і випікати суфле 25 хвилин.