Рибне суфле на пару, як у садку
В садку страви вже точно продумані так, щоб приносити максимальну користь дітям. При цьому потрібно ще придумати невеликі кулінарні хитрощі, щоб частування стало ще і смачним для молодшого покоління. Саме тому рибу тут подають у вигляді ніжного суфле. Щоб у неї був ще більш насичений смак, перед тим, як запікати, філе обсмажують на сковороді. Також можна використовувати відварну рибу. При цьому обов’язково рекомендується додати моркву, а при бажанні, і інші овочі.
Інгредієнти:
- 500 г рибного філе;
- 1 морква;
- 100 мл молока;
- 1 яйце;
- 1 ч. л. вершкового масла;
- 2 ч. л. борошна;
- 50 мл води;
- 1 ст. л. панірувальних сухарів;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Нарізати філе невеликими шматочками, обсмажити буквально хвилинку і залити водою.
- Моркву натерти на крупній тертці і викласти поверх риби.
- Не перемішуючи, тушкувати рибу з овочами до повного випаровування рідини.
- Перекласти вміст сковороди в чашу блендера і подрібнити все до однорідності.
- У отриманий фарш додати яєчний жовток і ще раз все перемішати.
- Молоко вилити в сковорідку, туди ж висипати борошно.
- Помішувати соус і варити до загустіння на невеликому вогні.
- В кінці приготування соусу влити в нього вершкове масло.
- Зняти соус з вогню, трохи остудити і перелити його в миску з фаршем.
- Висипати в загальну посуд панірувальні сухарі, сіль і перець за смаком.
- Яєчний білок збити в пишну піну і додати в суфле, все перемішати.
- Викласти суфле в невелику форму для випічки.
- Готувати страву на пару: у форму більшу за розміром налити воду і поставити в неї форму з суфле.
- Розігріти духовку до 200 градусів і випікати суфле 25 хвилин.