Оладки на кефірі з яблуками і сиром
Фото оладок на кефірі з яблуками і сиром
Оладки на кефірі завжди відрізняються приємною «припухлістю», м’якістю і ніжним смаком. Начинка у вигляді яблук тільки посилить всі ці ефекти і перетворить вже звичне блюдо абсолютно новий і цікавий десерт. Якщо взяти для оладок знежирений сир, то вони відмінно впишуться в рамках дієти і з легкістю послужать ситним перекусом протягом всього дня.
Інгредієнти:
- 1 ½ склянки кефіру;
- 2 яйця;
- 120 г сиру;
- 1 ч. л. соди;
- 4 ст. л. цукру;
- 3 ст. л. манки;
- 2 яблука;
- 1 ½ склянки борошна.
Спосіб приготування:
- Додати у кефір соду, перешкодити і дочекатися появи пухирців.
- Сир викласти в глибоку миску і злегка розім’яти, залити кефіром.
- Туди ж вбити яйця, висипати цукор і манну крупу, ще раз ретельно перемішати всі інгредієнти.
- Засипати борошно в кілька етапів, постійно розбиваючи грудочки.
- Яблука почистити, нарізати невеликими скибочками і викласти в загальну миску.
- За допомогою ложки викладати невеликі порції тіста на добре розігріту сковорідку.
- Смажити оладки з обох боків до золотистої скоринки апетитною.