Оладки на кефірі

Тісто на оладки на кефірі і дріжджах

Всі люблять пишні та повітряні оладки, але не у усіх виходить досягти такого ефекту в процесі приготування. Для тих, хто зневірився отримати ідеальні оладки, відмінно підійде саме цей рецепт. Він займе трохи більше часу, ніж усі інші способи приготування, але десерт перевершить всі ваші очікування, і за смаком, і по консистенції. Свіжі дріжджі можна замінити сухими. Достатньо буде одного стандартного пакетика.
Інгредієнти:

  • 2 склянки кефіру;
  • 20 г свіжих дріжджів;
  • 2 склянки борошна;
  • ½ Ч. л. солі;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 1 яйце;
  • 2 ст. л. рослинної олії.

Спосіб приготування:

  • Залити дріжджі половиною склянки кефіру, до них додати чайну ложку цукру.
  • Залишити дріжджі на 10 хвилин або до того моменту, як з’являться бульбашки.
  • В окремій мисочці збити яйця з цукром і сіллю.
  • В яєчну масу ввести дріжджі і весь кефір.
  • Поступово додати борошно, постійно помішуючи тісто.
  • Влити в загальну миску рослинне масло і добре перемішати.
  • Накрити миску з тістом рушником і залишити в теплі на 40 хвилин.
  • Не перемішуючи тісто, відокремлювати порційні шматочки ложкою і викладати на сковороду.

Тепер ви знаєте, як готувати оладки на кефірі. Приємного апетиту!
Оладки на кефірі – це популярний ласощі серед всіх сучасних господинь. Важко уявити собі більш просте, але при цьому дуже смачне блюдо. Яка при цьому ще і чудово поєднується з будь-яким соусом і дозволяє проводити безліч кулінарних експериментів. Початківцям кулінарам корисно буде прочитати пару порад про те, як приготувати оладки на кефірі, перш ніж приступати до самого процесу:

  • Якщо хочете заощадити масло в процесі смаження, додайте його прямо в тісто. Тоді змастити сковороду достатньо буде лише один раз, перед першою партією оладок;
  • Багатьом оладки можуть здатися занадто жирні на дотик, тому краще відразу перекладайте їх зі сковороди на паперову серветку. Вона вбере зайву олію;
  • Кефір краще нагріти до кімнатної температури, перед тим як готувати оладки;
  • Густоту тіста потрібно регулювати в процесі замісу. Борошна може знадобитися трохи більше або трохи менше. Головне ‒ домогтися консистенції густої сметани;
  • Готовність дріжджового тесту для оладок можна визначити за існуючою на його поверхні бульбашок. Таке тісто можна перемішувати перед тим, як спекти оладки, інакше вони не вийдуть пишними;
  • Для оладок сильно збивати яйця не потрібно – достатньо, щоб просто розчинилися крупинки цукру і солі;
  • Обов’язково кладіть оладки тільки на добре розігріту сковороду, інакше вони можуть перетворитися в неапетитні грудочки.