Тісто на оладки на кефірі і дріжджах
Всі люблять пишні та повітряні оладки, але не у усіх виходить досягти такого ефекту в процесі приготування. Для тих, хто зневірився отримати ідеальні оладки, відмінно підійде саме цей рецепт. Він займе трохи більше часу, ніж усі інші способи приготування, але десерт перевершить всі ваші очікування, і за смаком, і по консистенції. Свіжі дріжджі можна замінити сухими. Достатньо буде одного стандартного пакетика.
Інгредієнти:
- 2 склянки кефіру;
- 20 г свіжих дріжджів;
- 2 склянки борошна;
- ½ Ч. л. солі;
- 2 ст. л. цукру;
- 1 яйце;
- 2 ст. л. рослинної олії.
Спосіб приготування:
- Залити дріжджі половиною склянки кефіру, до них додати чайну ложку цукру.
- Залишити дріжджі на 10 хвилин або до того моменту, як з’являться бульбашки.
- В окремій мисочці збити яйця з цукром і сіллю.
- В яєчну масу ввести дріжджі і весь кефір.
- Поступово додати борошно, постійно помішуючи тісто.
- Влити в загальну миску рослинне масло і добре перемішати.
- Накрити миску з тістом рушником і залишити в теплі на 40 хвилин.
- Не перемішуючи тісто, відокремлювати порційні шматочки ложкою і викладати на сковороду.
Тепер ви знаєте, як готувати оладки на кефірі. Приємного апетиту!
Оладки на кефірі – це популярний ласощі серед всіх сучасних господинь. Важко уявити собі більш просте, але при цьому дуже смачне блюдо. Яка при цьому ще і чудово поєднується з будь-яким соусом і дозволяє проводити безліч кулінарних експериментів. Початківцям кулінарам корисно буде прочитати пару порад про те, як приготувати оладки на кефірі, перш ніж приступати до самого процесу:
- Якщо хочете заощадити масло в процесі смаження, додайте його прямо в тісто. Тоді змастити сковороду достатньо буде лише один раз, перед першою партією оладок;
- Багатьом оладки можуть здатися занадто жирні на дотик, тому краще відразу перекладайте їх зі сковороди на паперову серветку. Вона вбере зайву олію;
- Кефір краще нагріти до кімнатної температури, перед тим як готувати оладки;
- Густоту тіста потрібно регулювати в процесі замісу. Борошна може знадобитися трохи більше або трохи менше. Головне ‒ домогтися консистенції густої сметани;
- Готовність дріжджового тесту для оладок можна визначити за існуючою на його поверхні бульбашок. Таке тісто можна перемішувати перед тим, як спекти оладки, інакше вони не вийдуть пишними;
- Для оладок сильно збивати яйця не потрібно – достатньо, щоб просто розчинилися крупинки цукру і солі;
- Обов’язково кладіть оладки тільки на добре розігріту сковороду, інакше вони можуть перетворитися в неапетитні грудочки.