Минтай в клярі

Смажений минтай в клярі з майонезу

Дуже смачна, соковита рибка з ніжною м’якою скоринкою — хороший варіант для повсякденного обіду або вечері, тим більше що готується за лічені хвилини. Таким чином можна посмажити не тільки філе минтая, але і будь-якої іншої риби. Добре підійде морський язик або горбуша.
Інгредієнти:

  • минтай — 1 кг (філе);
  • лимонний сік — 50 мл;
  • коріандр, паприка суха — по 1 ст. л.;
  • перець, сіль;
  • олія рослинна.

Для кляру:

  • майонез — 200 г;
  • яйце — 5 шт.;
  • борошно — 200 г;
  • сіль.

Спосіб приготування:

  • Філе промиваємо, нарізаємо на шматочки, перекладаємо в окрему ємність.
  • Додаємо лимонний сік, коріандр, сіль, паприку, чорний перець. Також в маринад можна додати будь-які інші спеції за смаком. Залишаємо рибу на 20 хвилин.
  • Приготуємо тісто. Яйця розбиваємо в окрему миску, додаємо майонез, масу ретельно збиваємо.
  • Поступово підмішуємо борошно невеликими порціями, додаємо сіль. Вимішуємо однорідна, без грудочок тісто рідкувате консистенції.
  • Шматочки минтая мачає в отриманий кляр і обсмажуємо в олії. До повної готовності рибу потрібно смажити близько 7 хвилин, до появи приємною золотистої скоринки.
  • Готову рибу можна подавати як холодну закуску або другого гарячого страви. На гарнір добре підійде картопляне пюре або овочевий салат.

Тепер ви знаєте, як готувати минтай в клярі. Приємного апетиту!
Дієтологи стверджують, що морська риба неодмінно повинна бути в раціоні кожної людини, адже в ній містяться незамінні жирні кислоти, йод, вітамін А, необхідні організму. Минтай відноситься до недорогих представників морської фауни, і його покупка по кишені будь-якої сім’ї. Найбільш смачною ця риба виходить в клярі. Приготування минтая має деякі особливості, їх слід обов’язково мати на увазі. Про те, як смачно приготувати минтая в клярі, розкажуть досвідчені кулінари:

  • Перед смаженням минтая в клярі важливо сильно розігріти сковороду, інакше тісто негарно розтечеться і страва втратить естетичну привабливість. Кляр також може розтікатися, якщо в ньому недостатньо борошна. В такому випадку просто додайте ще пару ложок борошна і розмішайте тісто.
  • Минтай в клярі чудово поєднується з овочами, приготованими на пару або запеченими в духовці. Добре подавати рибу зі сметанним або сирним соусом. Непогано запропонувати до минтаю овочеву нарізку, скибочки лимона, свіжу зелень. Також минтай в клярі стане чудовою закускою до пива, якщо при його приготуванні використовувати приправи з гострим і насиченим смаком.
  • Якщо в процесі смаження сковороду накрити кришкою, то скоринка вийде ніжна і м’яка; якщо готувати без кришки, то вона буде хрусткою.
  • Не намагайтеся обсмажити на сковороді якомога більше шматочків минтая. Викладайте шматочки на невеликій відстані один від одного.
  • Правильно розморожуйте рибу. Її не можна поміщати в холодну або тим більше гарячу воду, використовувати для цих цілей мікрохвильовку. Найбільш правильний спосіб розморожування — залишити рибу на нижній полиці холодильника на кілька годин.