Минтай в клярі

Смажений минтай в клярі на сковороді

Минтай в клярі можна назвати простим повсякденною стравою. Кляр робить рибу більш соковитою і ніжною. Для насиченого і пікантного смаку можна використовувати спеції для риби або улюблені приправи. За бажанням додайте в тісто тертий сир, часник — так ви одержите вже зовсім інше блюдо. Після розморожування минтая обов’язково обсушіть всі шматочки філе.
Інгредієнти:

  • минтай — 700 г;
  • яйце — 2 шт.;
  • борошно — 150 г;
  • молоко — 100 мл;
  • масло рослинне — 6 ст. л.;
  • сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Філе розморожуємо, промиваємо, обсушуємо паперовими серветками, нарізаємо на шматочки.
  • Приготуємо тісто. Яйця трохи збиваємо з додаванням солі, потім вливаємо молоко, додаємо борошно. Замішуємо рідке тісто.
  • Шматочки риби занурюємо в приготований кляр, обсмажуємо на сильно розігрітій сковороді в олії з обох боків до появи приємною рум’яної скоринки.
  • Подаємо рибу з будь-яким гарніром, наприклад картопляним пюре, відварними макаронами, розсипчастим рисом. Добре запропонувати до такої страви салат зі свіжих овочів або овочеву нарізку. При бажанні посипаємо минтая дрібно нарізаною зеленню.