Смажений минтай в клярі на сковороді
Минтай в клярі можна назвати простим повсякденною стравою. Кляр робить рибу більш соковитою і ніжною. Для насиченого і пікантного смаку можна використовувати спеції для риби або улюблені приправи. За бажанням додайте в тісто тертий сир, часник — так ви одержите вже зовсім інше блюдо. Після розморожування минтая обов’язково обсушіть всі шматочки філе.
Інгредієнти:
- минтай — 700 г;
- яйце — 2 шт.;
- борошно — 150 г;
- молоко — 100 мл;
- масло рослинне — 6 ст. л.;
- сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Філе розморожуємо, промиваємо, обсушуємо паперовими серветками, нарізаємо на шматочки.
- Приготуємо тісто. Яйця трохи збиваємо з додаванням солі, потім вливаємо молоко, додаємо борошно. Замішуємо рідке тісто.
- Шматочки риби занурюємо в приготований кляр, обсмажуємо на сильно розігрітій сковороді в олії з обох боків до появи приємною рум’яної скоринки.
- Подаємо рибу з будь-яким гарніром, наприклад картопляним пюре, відварними макаронами, розсипчастим рисом. Добре запропонувати до такої страви салат зі свіжих овочів або овочеву нарізку. При бажанні посипаємо минтая дрібно нарізаною зеленню.