Простий кисло-солодкий соус для м’яса по-китайськи
Китайський кисло-солодкий соус користується особливою популярністю у гурманів. Він поєднується з багатьма продуктами, але саме з м’ясом відкриються всі його смакові відтінки. Щоб надати соусу більше пікантності, візьміть кетчуп з перцем чилі. Густоту соусу можна регулювати кількістю крохмалю. Замість сухого білого вина для цього рецепта ідеально підійде херес.
Інгредієнти:
- 2 цибулини;
- 1 корінь імбиру (6-7 см);
- 2 ст. л. сухого білого вина;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- 3 ст. л. кетчупу;
- 2 ст. л. соєвого соусу;
- 1 ст. л. рисового оцту;
- 2 зубчики часнику;
- 2 ст. л. коричневого цукру;
- 1 ст. л. крохмалю;
- 2 ст. л. води;
- 125 мл апельсинового соку.
Спосіб приготування:
- Подрібнити часник, ріпчасту цибулю і корінь імбиру.
- Нарізані інгредієнти обсмажити пару хвилин на рослинній олії.
- В окремій каструльці змішати біле вино, соєвий соус, оцет, кетчуп і апельсиновий сік.
- Додати в соус цукор, добре перемішати і закип’ятити.
- Крохмаль змішати з водою до однорідності, перелити в каструльку.
- Продовжуючи помішувати соус, довести його до бажаної консистенції і зняти з вогню.
Тепер ви знаєте, як готувати м’ясо в кисло-солодкому соусі. Приємного апетиту!
М’ясо в кисло-солодкому соусі – це воістину царський частування, яке потребує терпіння і уваги до рецепту, але в підсумку вразить своїми смаковими якостями. Зробити його в домашніх умовах цілком реально! Досить запам’ятати наступні кулінарні нотатки, як приготувати м’ясо в кисло-солодкому соусі, і точно дотримуватися пропорції інгредієнтів:
- Для приготування кисло-солодкого соусу краще всього користуватися не столовим оцтом, а рисовим;
- М’ясо в кисло-солодкому соусі вийде смачним і м’яким, якщо спочатку правильно його вибрати. Для цієї страви потрібна м’якоть без кісток і плівок, з невеликим прошарком жиру. Нарізати м’ясо можна кубиками, брусочками або ж зробити відбивні;
- Перед тим як використовувати кисло-солодкий соус за призначенням, його рекомендується процідити через ситечко. Також краще дати йому охолонути до кімнатної температури і лише потім поливати тепле або гаряче м’ясо;
- За традиційним рецептом в кисло-солодкий соус обов’язково потрібно додавати корінь імбиру. Так страва набуває пікантну гостроту.