М’ясо з ананасами в клярі в кисло-солодкому соусі
Якщо точно слідувати цим рецептом можна приготувати приголомшливу свинини в кисло-солодкому соусі. М’ясо доповнять і соковиті ананаси, і ситний кляр. Блюдо затьмарить всі інші страви на святковому столі і цілком може стати візитною карткою кулінара. Кисло-солодкий соус з цим кількістю продуктів виходить дуже густий і насичений. Шар кляру також досить товстий.
Інгредієнти:
- 350 г свинини;
- 8 ст. л. соєвого соусу;
- 150 мл ананасового сиропу;
- 2 ч. л. меленого імбиру;
- 4 кружечки ананаса;
- 4 ст. л. цукру;
- 2 ст. л. кетчупу;
- 1/3 болгарського перцю;
- 1/3 склянки рисового оцту;
- 4 стебла зеленої цибулі;
- 1 пелюстка бадьяна;
- ½ Склянки крохмалю;
- ½ Склянки борошна;
- 2 яйця;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Свинину ретельно промити, нарізати скибочками завтовшки 4-5 мм поперек волокон.
- Скласти свинину в глибоку миску, посипати сухим імбиром, зверху вилити 4 ложки соєвого соусу.
- Акуратно перемішати м’ясо з маринадом і залишити на півгодини.
- Болгарський перець і шматочки ананаса нарізати кубиками середньої величини, дрібно порізати зелену цибулю.
- В одній каструльці змішати ананасовий сік з рештою соєвим соусом.
- Туди ж додати оцет, кетчуп, бадьян і цукор, все перемішати і поставити на вогонь.
- Коли соус закипить, висипати в каструльку ананас і болгарський перець.
- Коли болгарський перець стане м’яким, додати до решти інгредієнтів 4 столові ложки крохмалю (попередньо розвести його водою).
- Додати зелену цибулю і варити соус до загусання.
- Залишився крохмаль змішати з невеликою кількістю солі і борошном.
- До сухих інгредієнтів долити чисту воду кімнатної температури так, щоб консистенція кляру нагадувала тісто для оладок.
- Відокремити білки і збити їх в піну, додати в тісто і перемішати.
- Розрівняти кожен шматочок м’яса і вмочити його в кляр, смажити до золотистого кольору на розігрітому рослинному маслі.
- Готову свинину полити кисло-солодким соусом перед подачею.