М'ясо в кисло-солодкому соусі

М’ясо з ананасами в клярі в кисло-солодкому соусі

Якщо точно слідувати цим рецептом можна приготувати приголомшливу свинини в кисло-солодкому соусі. М’ясо доповнять і соковиті ананаси, і ситний кляр. Блюдо затьмарить всі інші страви на святковому столі і цілком може стати візитною карткою кулінара. Кисло-солодкий соус з цим кількістю продуктів виходить дуже густий і насичений. Шар кляру також досить товстий.
Інгредієнти:

  • 350 г свинини;
  • 8 ст. л. соєвого соусу;
  • 150 мл ананасового сиропу;
  • 2 ч. л. меленого імбиру;
  • 4 кружечки ананаса;
  • 4 ст. л. цукру;
  • 2 ст. л. кетчупу;
  • 1/3 болгарського перцю;
  • 1/3 склянки рисового оцту;
  • 4 стебла зеленої цибулі;
  • 1 пелюстка бадьяна;
  • ½ Склянки крохмалю;
  • ½ Склянки борошна;
  • 2 яйця;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Свинину ретельно промити, нарізати скибочками завтовшки 4-5 мм поперек волокон.
  • Скласти свинину в глибоку миску, посипати сухим імбиром, зверху вилити 4 ложки соєвого соусу.
  • Акуратно перемішати м’ясо з маринадом і залишити на півгодини.
  • Болгарський перець і шматочки ананаса нарізати кубиками середньої величини, дрібно порізати зелену цибулю.
  • В одній каструльці змішати ананасовий сік з рештою соєвим соусом.
  • Туди ж додати оцет, кетчуп, бадьян і цукор, все перемішати і поставити на вогонь.
  • Коли соус закипить, висипати в каструльку ананас і болгарський перець.
  • Коли болгарський перець стане м’яким, додати до решти інгредієнтів 4 столові ложки крохмалю (попередньо розвести його водою).
  • Додати зелену цибулю і варити соус до загусання.
  • Залишився крохмаль змішати з невеликою кількістю солі і борошном.
  • До сухих інгредієнтів долити чисту воду кімнатної температури так, щоб консистенція кляру нагадувала тісто для оладок.
  • Відокремити білки і збити їх в піну, додати в тісто і перемішати.
  • Розрівняти кожен шматочок м’яса і вмочити його в кляр, смажити до золотистого кольору на розігрітому рослинному маслі.
  • Готову свинину полити кисло-солодким соусом перед подачею.