Лимонний пиріг

Лимонний пиріг з меренгою з пісочного тіста

Фото лимонного пирога з меренгою з пісочного тіста

Тісто для пирога готується пісне. Воду для нього обов’язково потрібно використовувати крижану. Перед тим, як пекти корж, його потрібно придавити яким-небудь вантажем начебто гороху або квасолі, щоб він не втратив форму. Рекомендується цей пиріг потримати в холодильнику хоча б кілька годин, щоб крем трохи застиг і не розтікся.
Інгредієнти:

  • 500 г цукру;
  • 4 яйця;
  • 6 ст. л. води;
  • 3 ст. л. крохмалю;
  • 400 мл молока;
  • 160 г маргарину;
  • 3 лимона;
  • 80 г вершкового масла;
  • ½ Ч. л. солі;
  • 250 г борошна.

Спосіб приготування:

  • Борошно висипати в глибоку миску разом з сіллю.
  • Маргарин нарізати кубиками, викласти до борошні, розтерти в крихту.
  • Додати воду і замісити тісто.
  • Прибрати тарілку з тестом в холодильник на півгодини.
  • Коли тісто настоїться, розкачати його в пласт товщиною 2,5 мм.
  • Викласти заготівля для коржа в деко і зробити високі бортики.
  • Проткнути тісто в декількох місцях виделкою, застелити фольгою і придавити вантажем.
  • Випікати корж 25 хвилин при 200 градусах.
  • Відокремити білки від жовтків і тимчасово білки прибрати в холодильник.
  • До жовтків додати крохмаль і розтерти.
  • Натерти цедру з одного з лимонів, з усіх трьох вичавити сік.
  • Молоко налити в каструльку, додати 300 г цукру і закип’ятити.
  • Гаряче молоко вилити в миску з жовтками і крохмалем, добре перешкодити.
  • Отриману суміш знову повернути на плиту і довести до густої консистенції, постійно помішуючи.
  • Додати в каструльку лимонну цедру і сік, варити ще 10-15 хвилин.
  • Вміст каструлі остудити і змішати з вершковим маслом.
  • Охолоджені білки збити з цукром.
  • На злегка охолоджене тісто викласти лимонний крем (кудр) і зверху залити збитими білками (меренгою).
  • Випікати пиріг ще 10 хвилин при 150 градусах.