Лимонний пиріг з меренгою з пісочного тіста
Фото лимонного пирога з меренгою з пісочного тіста
Тісто для пирога готується пісне. Воду для нього обов’язково потрібно використовувати крижану. Перед тим, як пекти корж, його потрібно придавити яким-небудь вантажем начебто гороху або квасолі, щоб він не втратив форму. Рекомендується цей пиріг потримати в холодильнику хоча б кілька годин, щоб крем трохи застиг і не розтікся.
Інгредієнти:
- 500 г цукру;
- 4 яйця;
- 6 ст. л. води;
- 3 ст. л. крохмалю;
- 400 мл молока;
- 160 г маргарину;
- 3 лимона;
- 80 г вершкового масла;
- ½ Ч. л. солі;
- 250 г борошна.
Спосіб приготування:
- Борошно висипати в глибоку миску разом з сіллю.
- Маргарин нарізати кубиками, викласти до борошні, розтерти в крихту.
- Додати воду і замісити тісто.
- Прибрати тарілку з тестом в холодильник на півгодини.
- Коли тісто настоїться, розкачати його в пласт товщиною 2,5 мм.
- Викласти заготівля для коржа в деко і зробити високі бортики.
- Проткнути тісто в декількох місцях виделкою, застелити фольгою і придавити вантажем.
- Випікати корж 25 хвилин при 200 градусах.
- Відокремити білки від жовтків і тимчасово білки прибрати в холодильник.
- До жовтків додати крохмаль і розтерти.
- Натерти цедру з одного з лимонів, з усіх трьох вичавити сік.
- Молоко налити в каструльку, додати 300 г цукру і закип’ятити.
- Гаряче молоко вилити в миску з жовтками і крохмалем, добре перешкодити.
- Отриману суміш знову повернути на плиту і довести до густої консистенції, постійно помішуючи.
- Додати в каструльку лимонну цедру і сік, варити ще 10-15 хвилин.
- Вміст каструлі остудити і змішати з вершковим маслом.
- Охолоджені білки збити з цукром.
- На злегка охолоджене тісто викласти лимонний крем (кудр) і зверху залити збитими білками (меренгою).
- Випікати пиріг ще 10 хвилин при 150 градусах.