Лаваш з червоною рибою

Рулет з лаваша з червоною рибою і плавленим сиром

Плавлений і сирний сир роблять цю закуску неймовірно ніжною. При цьому вони підкреслюють смак головного інгредієнта – малосоленой сьомги. Плавлений сир для приготування лаваша з червоною рибою потрібно брати бутербродний, тобто той, який можна легко намазати. Сирки типу «Дружби» для цієї страви не підходять. В рецепті потрібні тільки стебла зеленої цибулі, білу частину краще не використовувати для начинки – вона дасть зайву гіркоту, яка буде абсолютно недоречна в ніжній сирної закуски.
Інгредієнти:

  • 1 вірменський тонкий лаваш;
  • 250 г плавленого сиру;
  • 400 г малосоленой сьомги;
  • 150 г кисломолочного сиру;
  • 1 пучок зеленої цибулі;
  • 1 пучок петрушки.

Спосіб приготування:

  • Подрібнити петрушку і зелену цибулю, перемішати зелень між собою.
  • Лаваш розгорнути в один шар на столі, ретельно змазати плавленим сиром.
  • Нижню частину лаваша (приблизно 2 см) змастити всім зазначеним кількістю кисломолочного сиру.
  • Поверх сирного сиру висипати більшу частину зелені, посипати рештою залишився лаваш.
  • Зрізати з сьомги шкірку, нарізати філе тонкими смужками і рівномірно розподілити їх поверх зелені, відступивши пару сантиметрів від верху лаваша.
  • Знизу вгору скрутити лаваш в тугий рулет і нарізати порційними шматочками.