Курячі сердечка – 10 покрокових рецептів приготування з фото покроково
Ніжні курячі сердечка у вершковому соусі
Субпродукти, тушковані у вершках – дуже ніжне і апетитне блюдо, яке не зможе нікого залишити байдужим. Це гаряче блюдо відмінно поєднується з картопляним пюре, макаронами, рисом, гречаною крупою. Найніжніші сердечка у вершках обов’язково підкорять вас своїм чудовим смаком.
Інгредієнти:
Серця курячі – 0,5 кг.
Цибуля ріпчаста білий – 300 гр.
Вершки (25% і вище) – 350 мл
Кухонна сіль – за смаком
Перець мелений – ½ ч. л.
Процес приготування:
Курячі серця для початку гарненько промийте під проточною водою. Після цього потрібно очистити їх від плівок, а також ретельно видалити жирові нарости. Сердечка можете нарізати або залишити їх цілими – на свій розсуд.
Розігрійте олію в глибокій сковороді, а потім покладіть туди курячі серця і обсмажте їх до золотистого кольору на досить великому вогні. Вони повинні бути саме рум’яними, апетитними на вигляд.
В цей же час очистіть білий ріпчаста цибуля від лушпиння і промийте його в крижаній воді. Цибулини наріжте кільцями або півкільцями, після чого покладіть цибулю в сковороду з субпродуктом. Перемішайте інгредієнти, зменшіть вогонь до середнього або трохи менше і обсмажуйте всі разом приблизно п’ять-сім хвилин.
Посоліть і поперчіть блюдо, можливо додайте до його складу ще трохи улюблених спецій. Після цього почніть тонкою цівкою вливати в сковороду з сердечками і цибулею жирні вершки, паралельно перемішуючи блюдо.
Сковорідку з серцями накрийте кришкою і тушкуйте протягом не менше півгодини, щоб сердечка були саме м’якими і соковитими. При необхідності, в крайньому випадку, долийте в сковорідку трохи молока (якщо серця все ще жорсткі).
Готовим сердечком дайте постояти під кришкою хоча б п’ять-десять хвилин, після чого подавайте їх до столу з вашим улюбленим гарніром.