Курячі сердечка – 10 покрокових рецептів приготування з фото покроково

Простий рецепт приготування курячих сердечок з грибами

Поєднання грибів і курячих сердечок – це просто справжнє задоволення навіть для гурманів. Ніжне й ароматне блюдо готується без особливих зусиль, якщо ретельно дотримуватися всі рекомендації в рецепті. Спробуйте наш перевірений рецепт і залишитеся задоволені своїм чудовим обідом.

Інгредієнти:

  • Серця курячі – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста білий – 150 гр.
  • Печериці свіжі – 500 гр.
  • Сметана жирна – 300-350 мл
  • Сир твердих сортів – 150-200 гр.
  • Перець чорний – 1 ч. л.
  • Кухонна сіль – за смаком
  • Олія рослинна або оливкова олія – для смаження

Процес приготування:

  • Для початку печериці промийте в проточній воді і дайте їм стекти, а потім остаточно обсохнути. Ріпчаста білий цибулю очистіть від лушпиння, після чого промийте його в холодній проточній воді і дрібно наріжте.
  • Розігрійте сковороду з рослинним або оливковою олією, після чого перекладіть туди подрібнену цибулю і обсмажте його на невеликому вогні близько п’яти-семи хвилин. В цей час печериці наріжте тонкими пластинками або просто дрібними шматочками і додайте їх у сковорідку до цибулі.
  • На помірному вогні продовжуйте обсмажувати цибулю з грибами, регулярно перемішуючи суміш. Уся рідина повинна повністю випаруватися з сковороди.
  • Курячі серця вимийте, очистіть, видаліть надлишки жиру. Покладіть серця в миску, куди також додайте сіль і перець та інші спеції на ваш розсуд. До сердець викладіть сметану, після чого покладіть туди ж обсмажені гриби з цибулею. Ретельно все перемішайте.
  • Увімкніть духовку на 180-200 градусів, а поки вона розігрівається, перемістіть курячі серця з грибами у форму для запікання. Далі натріть на середній терці ваш улюблений твердий сир і рівним шаром посипте блюдо в вогнетривкої формі.
  • Ємність з сердечками накрийте фольгою або скористайтеся кришкою і поставте блюдо в вже повністю розігріту духовку. Запікайте ласощі протягом сорока п’яти хвилин. Хвилин за п’ять-сім до готовності страви зніміть фольгу і дайте сиру підрум’янитися.