Котлети з курячого фаршу

Ніжні котлети з курячого фаршу з сиром

Фото ніжних котлет з курячого фаршу з сиром

Простий і досить популярний рецепт приготування курячих котлет. Ніжна консистенція досягається з допомогою сиру. Він плавиться і огортає собою м’ясо, з-за чого воно буквально тане в роті.
Інгредієнти:

  • 500 г курячого фаршу;
  • 1 цибулина;
  • 1 яйце;
  • 2 зубчики часнику;
  • 100 г твердого сиру;
  • Панірувальні сухарі.
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Цибулю і часник почистити, подрібнити.
  • Фарш викласти в глибоку тарілку, вбити яйце, додати цибулю і часник.
  • Натерти на тертці сир, засипати в загальну тарілку.
  • При необхідності фарш посолити і поперчити, вимісити.
  • Висипати панірувальні сухарі на плоске блюдо.
  • Сковороду змастити рослинним маслом і розігріти.
  • Сформувати котлети, змочити їх з кожної сторони в панірувальні сухарі і викласти на сковороду.
  • Обсмажити котлети до золотистої скоринки з обох сторін.
  • Накрити сковороду кришкою, зменшити вогонь і готувати ще 10 хвилин.

Тепер ви знаєте, як готувати котлети з курячого фаршу. Приємного апетиту!
Котлети з курячого фаршу – просто незамінне блюдо для смачного сімейного вечері. Незважаючи на один і той же основний інгредієнт, вони з кожним новим рецептом виходять по-різному. Щоб приготувати котлети, як в ресторані, потрібно знати кілька корисних секретів:

  • Використовувати покупної фарш для котлет вкрай не рекомендується. Зробити його в домашніх умовах дуже просто, а страва від цього тільки виграє;
  • Для приготування фаршу можна скористатися м’ясорубкою або блендером. Якщо їх немає під рукою, досить порубати м’ясо на дрібні-дрібні шматочки;
  • Курячі грудки дуже ніжні, тому фарш з них краще не відбивати;
  • Для додавання у фарш краще всього підходить саме білий хліб. При цьому краще скористатися самим звичайним батоном, а не багетами;
  • Якщо фарш робимо в блендері, м’ясо краще засипати частинами. Так вийде набагато швидше;
  • Для соковитих котлет м’ясо потрібно вибирати пожирніше, а перед тим, як починати приготування, залишити його ненадовго в холодильнику, щоб жир застиг;
  • Для готування за допомогою сковороди можна замінити олію вершковим. Так котлети будуть ніжніше, але і калорійність страви збільшиться.