Ніжні котлети з курячого фаршу з сиром
Фото ніжних котлет з курячого фаршу з сиром
Простий і досить популярний рецепт приготування курячих котлет. Ніжна консистенція досягається з допомогою сиру. Він плавиться і огортає собою м’ясо, з-за чого воно буквально тане в роті.
Інгредієнти:
- 500 г курячого фаршу;
- 1 цибулина;
- 1 яйце;
- 2 зубчики часнику;
- 100 г твердого сиру;
- Панірувальні сухарі.
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Цибулю і часник почистити, подрібнити.
- Фарш викласти в глибоку тарілку, вбити яйце, додати цибулю і часник.
- Натерти на тертці сир, засипати в загальну тарілку.
- При необхідності фарш посолити і поперчити, вимісити.
- Висипати панірувальні сухарі на плоске блюдо.
- Сковороду змастити рослинним маслом і розігріти.
- Сформувати котлети, змочити їх з кожної сторони в панірувальні сухарі і викласти на сковороду.
- Обсмажити котлети до золотистої скоринки з обох сторін.
- Накрити сковороду кришкою, зменшити вогонь і готувати ще 10 хвилин.
Тепер ви знаєте, як готувати котлети з курячого фаршу. Приємного апетиту!
Котлети з курячого фаршу – просто незамінне блюдо для смачного сімейного вечері. Незважаючи на один і той же основний інгредієнт, вони з кожним новим рецептом виходять по-різному. Щоб приготувати котлети, як в ресторані, потрібно знати кілька корисних секретів:
- Використовувати покупної фарш для котлет вкрай не рекомендується. Зробити його в домашніх умовах дуже просто, а страва від цього тільки виграє;
- Для приготування фаршу можна скористатися м’ясорубкою або блендером. Якщо їх немає під рукою, досить порубати м’ясо на дрібні-дрібні шматочки;
- Курячі грудки дуже ніжні, тому фарш з них краще не відбивати;
- Для додавання у фарш краще всього підходить саме білий хліб. При цьому краще скористатися самим звичайним батоном, а не багетами;
- Якщо фарш робимо в блендері, м’ясо краще засипати частинами. Так вийде набагато швидше;
- Для соковитих котлет м’ясо потрібно вибирати пожирніше, а перед тим, як починати приготування, залишити його ненадовго в холодильнику, щоб жир застиг;
- Для готування за допомогою сковороди можна замінити олію вершковим. Так котлети будуть ніжніше, але і калорійність страви збільшиться.