Смачні пожарські котлети з курячого фаршу в духовці
Фото смачних пожарських котлет з курячого фаршу в духовці
Такий рецепт складе гідну конкуренцію звичним котлет з рубленого курячого фаршу. Блюдо виходить дуже смачним, а завдяки паніровці в золотистих сухариках, ще й дуже апетитним на вигляд. Вершки обов’язково повинні бути жирними. Перед тим, як готувати, масло необхідно заморозити в морозилці, а хліб злегка підсушити.
Інгредієнти:
- 1 кг курячого м’яса;
- 100 г вершкового масла;
- 2 цибулини;
- 1 білий батон;
- 150 мл вершків;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Відокремити від кірки батона м’якуш.
- Три скибочки батона по 2 см в ширину викласти в глибоку тарілку і залити вершками.
- Залишився батон нарізати маленькими довгастими шматочками (сухариками), не більше 1 см в довжину і 0,5 см в ширину.
- Розігріти духовку до 120 градусів, сухарики висипати на деко і пропекти 10-15 хвилин.
- Цибулю почистити, нарізати півкільцями як можна тонше.
- Сковороду змастити вершковим маслом і викласти цибулю, обсмажити до золотистого кольору.
- Батон з мисочки перекласти в чашу блендера, додати цибулю, сіль і перець. Змішати в однорідну масу.
- Куряче філе промити, порізати кубиками і відправити до цибулі з хлібом. Ще раз порубати все блендером.
- Перекласти отриманий фарш у велику миску.
- Вершкове масло натерти на тертці прямо в миску з фаршем, швидко перемішати.
- Накрити миску харчовою плівкою, залишити в холодильнику на півгодини.
- Розігріти в сковороді 1 столову ложку вершкового масла.
- Дістати фарш з холодильника, сформувати котлети.
- Обваляти кожну котлету в раніше підсмажених сухарях і викласти на сковороду.
- Обсмажити з обох сторін по 2 хвилини, потім перекласти на деко.
- Духовку нагріти до 180 градусів і запікати котлети 10 хвилин.