Котлети з курячого фаршу

Смачні пожарські котлети з курячого фаршу в духовці

Фото смачних пожарських котлет з курячого фаршу в духовці

Такий рецепт складе гідну конкуренцію звичним котлет з рубленого курячого фаршу. Блюдо виходить дуже смачним, а завдяки паніровці в золотистих сухариках, ще й дуже апетитним на вигляд. Вершки обов’язково повинні бути жирними. Перед тим, як готувати, масло необхідно заморозити в морозилці, а хліб злегка підсушити.
Інгредієнти:

  • 1 кг курячого м’яса;
  • 100 г вершкового масла;
  • 2 цибулини;
  • 1 білий батон;
  • 150 мл вершків;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Відокремити від кірки батона м’якуш.
  • Три скибочки батона по 2 см в ширину викласти в глибоку тарілку і залити вершками.
  • Залишився батон нарізати маленькими довгастими шматочками (сухариками), не більше 1 см в довжину і 0,5 см в ширину.
  • Розігріти духовку до 120 градусів, сухарики висипати на деко і пропекти 10-15 хвилин.
  • Цибулю почистити, нарізати півкільцями як можна тонше.
  • Сковороду змастити вершковим маслом і викласти цибулю, обсмажити до золотистого кольору.
  • Батон з мисочки перекласти в чашу блендера, додати цибулю, сіль і перець. Змішати в однорідну масу.
  • Куряче філе промити, порізати кубиками і відправити до цибулі з хлібом. Ще раз порубати все блендером.
  • Перекласти отриманий фарш у велику миску.
  • Вершкове масло натерти на тертці прямо в миску з фаршем, швидко перемішати.
  • Накрити миску харчовою плівкою, залишити в холодильнику на півгодини.
  • Розігріти в сковороді 1 столову ложку вершкового масла.
  • Дістати фарш з холодильника, сформувати котлети.
  • Обваляти кожну котлету в раніше підсмажених сухарях і викласти на сковороду.
  • Обсмажити з обох сторін по 2 хвилини, потім перекласти на деко.
  • Духовку нагріти до 180 градусів і запікати котлети 10 хвилин.