Картопляні зрази з курячим фаршем в духовці
Картопляні зрази з куркою – це дуже ситне блюдо, яке при цьому не викликає відчуття тяжкості. Цей рецепт дуже простий – в ньому немає яких-небудь додаткових інгредієнтів – просто смачні зрази з фаршем, якими можна нагодувати і гостей, і все сімейство.
Інгредієнти:
- 1 кг картоплі;
- 500 г курячого філе;
- 2 цибулини;
- 1 яйце;
- 3 ст. л. борошна;
- 30 г вершкового масла;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Почистити картоплю, нарізати її крупними шматками і викласти в каструльку.
- Залити картоплю водою і додати трохи солі.
- Варити овочі до готовності, потім потовкти в пюре.
- Нарізати дрібно цибулю і обсмажити до напівготовності.
- Викласти в ту ж сковороду фарш, додати сіль і перець, перешкодити.
- Смажити фарш до готовності.
- У картопляне пюре додати борошно і яйце, замісити тісто.
- Стіл присипати борошном і викласти на нього тісто невеликими порціями.
- Обвалювати тісто з кожної сторони в борошні, потім вручну робити з нього корж.
- У центр кожного коржика покласти фарш, зробити пиріжок і ще раз обваляти його в борошні.
- Викласти пиріжки на змащений маслом деко або на пекарській папір.
- Випікати пиріжки 30 хвилин при 180 градусах.
Тепер ви знаєте, як готувати картопляні зрази з фаршем. Приємного апетиту!
Картопляні зрази з фаршем – оригінальний спосіб подачі вечері з пюре і соковитого м’яса. Адже зовсім не складно зробити з цих продуктів незвичайний пиріжок, а реакція на нове ласощі буде просто неймовірною! Щоб ніде не помилитися, потрібно запам’ятати кілька кулінарних нотаток, як приготувати картопляні зрази з фаршем:
- Тісто для картопляних зраз не повинно липнути до рук, при цьому має добре ліпитися і не розтікатися;
- На кожні півкілограма картоплі в тісто слід додавати 1 яйце. При дотриманні таких пропорцій тісто буде потрібної консистенції;
- Роблячи пюре для приготування тіста, не варто додавати в нього зайву рідину (воду, молоко). Також не потрібно зайвої муки, навіть якщо тісто вам здасться водянистим;
- Щоб зрази вийшли ніжними і м’якими, обов’язково потрібно додати в тісто трохи вершкового масла кімнатної температури.