Картопляні зрази з фаршем

Картопляні зрази з курячим фаршем в духовці

Картопляні зрази з куркою – це дуже ситне блюдо, яке при цьому не викликає відчуття тяжкості. Цей рецепт дуже простий – в ньому немає яких-небудь додаткових інгредієнтів – просто смачні зрази з фаршем, якими можна нагодувати і гостей, і все сімейство.
Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі;
  • 500 г курячого філе;
  • 2 цибулини;
  • 1 яйце;
  • 3 ст. л. борошна;
  • 30 г вершкового масла;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Почистити картоплю, нарізати її крупними шматками і викласти в каструльку.
  • Залити картоплю водою і додати трохи солі.
  • Варити овочі до готовності, потім потовкти в пюре.
  • Нарізати дрібно цибулю і обсмажити до напівготовності.
  • Викласти в ту ж сковороду фарш, додати сіль і перець, перешкодити.
  • Смажити фарш до готовності.
  • У картопляне пюре додати борошно і яйце, замісити тісто.
  • Стіл присипати борошном і викласти на нього тісто невеликими порціями.
  • Обвалювати тісто з кожної сторони в борошні, потім вручну робити з нього корж.
  • У центр кожного коржика покласти фарш, зробити пиріжок і ще раз обваляти його в борошні.
  • Викласти пиріжки на змащений маслом деко або на пекарській папір.
  • Випікати пиріжки 30 хвилин при 180 градусах.

Тепер ви знаєте, як готувати картопляні зрази з фаршем. Приємного апетиту!
Картопляні зрази з фаршем – оригінальний спосіб подачі вечері з пюре і соковитого м’яса. Адже зовсім не складно зробити з цих продуктів незвичайний пиріжок, а реакція на нове ласощі буде просто неймовірною! Щоб ніде не помилитися, потрібно запам’ятати кілька кулінарних нотаток, як приготувати картопляні зрази з фаршем:

  • Тісто для картопляних зраз не повинно липнути до рук, при цьому має добре ліпитися і не розтікатися;
  • На кожні півкілограма картоплі в тісто слід додавати 1 яйце. При дотриманні таких пропорцій тісто буде потрібної консистенції;
  • Роблячи пюре для приготування тіста, не варто додавати в нього зайву рідину (воду, молоко). Також не потрібно зайвої муки, навіть якщо тісто вам здасться водянистим;
  • Щоб зрази вийшли ніжними і м’якими, обов’язково потрібно додати в тісто трохи вершкового масла кімнатної температури.