Картопляні зрази з фаршем

Картопляні зрази з пюре з м’ясним фаршем

Начинка для цих зраз аж ніяк не проста, але і смак вийде теж дуже вишуканим. Поєднання свинини, курятини та печінки – це приголомшлива ідея для подібних картопляних пиріжків. Звичайно, її реалізація потребує часу і терпіння, зате готові картопляники стануть улюбленим блюдом для всієї сім’ї. Бульйон, який залишиться від свинини, можна сміливо використовувати для приготування супу.
Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі;
  • 5 ст. л. борошна;
  • 3 яйця;
  • 300 г свинини;
  • 250 г курячого філе;
  • 150 г печінки;
  • 3 цибулини;
  • 50 г вершкового масла;
  • 3 моркви;
  • 2 лаврових листочка;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Нарізати куряче філе маленькими кубиками, викласти його на змащену маслом сковороду.
  • Смажити курку до рум’яності з обох сторін.
  • Нарізати півкільцями 2 цибулини і викласти їх до м’яса, коли воно стане золотистого кольору.
  • Додати сіль і перець за смаком і довести курку до повної готовності.
  • Свинину викласти в каструльку і залити водою, прокип’ятити 5 хвилин.
  • Свинину промити і залити її свіжою порцією води.
  • У бульйон також покласти очищені цибулину і моркву, додати лавровий лист і спеції за смаком.
  • Варити свинину на середньому вогні 1 годину 30 хвилин, потім остудити і нарізати невеликими шматочками.
  • Окремо відварити до готовності печінка в злегка підсоленій воді.
  • Залишилися дві морквини натерти на тертці і обсмажити до готовності на рослинному маслі, посолити і поперчити за смаком.
  • Змішати в одній посуді свинину, курку з цибулею, печінку і моркву.
  • Начинку пару раз прокрутити через м’ясорубку, потім додати 20 г розм’якшеного вершкового масла і ще раз перемішати.
  • Картоплю очистити, нарізати середніми кубиками і відварити в солоній воді до готовності.
  • Потовкти картоплю в пюре з додаванням вершкового масла.
  • Вбити в картопляну масу яйця і ввести борошно, замісити тісто.
  • Розділити тісто на порційні шматочки, кожен розкачати в тонкий коржик на присипаному борошном столі.
  • У центр коржі покласти побільше начинку і зліпити пиріжок, трохи його сплюснуть.
  • Розігріти масло на сковороді і смажити пиріжки з двох сторін до готовності.