Картопляні зрази з пюре з м’ясним фаршем
Начинка для цих зраз аж ніяк не проста, але і смак вийде теж дуже вишуканим. Поєднання свинини, курятини та печінки – це приголомшлива ідея для подібних картопляних пиріжків. Звичайно, її реалізація потребує часу і терпіння, зате готові картопляники стануть улюбленим блюдом для всієї сім’ї. Бульйон, який залишиться від свинини, можна сміливо використовувати для приготування супу.
Інгредієнти:
- 1 кг картоплі;
- 5 ст. л. борошна;
- 3 яйця;
- 300 г свинини;
- 250 г курячого філе;
- 150 г печінки;
- 3 цибулини;
- 50 г вершкового масла;
- 3 моркви;
- 2 лаврових листочка;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Нарізати куряче філе маленькими кубиками, викласти його на змащену маслом сковороду.
- Смажити курку до рум’яності з обох сторін.
- Нарізати півкільцями 2 цибулини і викласти їх до м’яса, коли воно стане золотистого кольору.
- Додати сіль і перець за смаком і довести курку до повної готовності.
- Свинину викласти в каструльку і залити водою, прокип’ятити 5 хвилин.
- Свинину промити і залити її свіжою порцією води.
- У бульйон також покласти очищені цибулину і моркву, додати лавровий лист і спеції за смаком.
- Варити свинину на середньому вогні 1 годину 30 хвилин, потім остудити і нарізати невеликими шматочками.
- Окремо відварити до готовності печінка в злегка підсоленій воді.
- Залишилися дві морквини натерти на тертці і обсмажити до готовності на рослинному маслі, посолити і поперчити за смаком.
- Змішати в одній посуді свинину, курку з цибулею, печінку і моркву.
- Начинку пару раз прокрутити через м’ясорубку, потім додати 20 г розм’якшеного вершкового масла і ще раз перемішати.
- Картоплю очистити, нарізати середніми кубиками і відварити в солоній воді до готовності.
- Потовкти картоплю в пюре з додаванням вершкового масла.
- Вбити в картопляну масу яйця і ввести борошно, замісити тісто.
- Розділити тісто на порційні шматочки, кожен розкачати в тонкий коржик на присипаному борошном столі.
- У центр коржі покласти побільше начинку і зліпити пиріжок, трохи його сплюснуть.
- Розігріти масло на сковороді і смажити пиріжки з двох сторін до готовності.