Кабачкова ікра з майонезом

Кабачкова ікра з майонезом і томатною пастою в мультиварці

Багато господинь вважають за краще готувати кабачкову ікру саме в мультиварці. Так весь процес стає набагато простіше, адже за стравою не доведеться наглядати – можна сміливо довірити його своєю кухонною помічниці. Якщо під рукою не виявиться блендера, можна скористатися звичайною м’ясорубкою для подрібнення кабачків. Проте варто враховувати, що при використанні м’ясорубки в кабачках залишається більше соку, і ікра вийде більш рідкою.
Інгредієнти:

  • 1,5 кг кабачків;
  • 3 цибулини;
  • 100 г томатної пасти;
  • 100 г майонезу;
  • 1 ст. л. цукру;
  • ½ Склянки рослинного масла;
  • ½ Ст. л. солі;
  • Чорний перець.

Спосіб приготування:

  • Нарізати цибулю дрібними кубиками, в чашу мультиварки залити рослинне масло.
  • Слідом додати в чашу цибулю, сіль, трохи чорного перцю, сіль і томатну пасту.
  • Всі інгредієнти добре перемішати і включити режим «Гасіння».
  • Періодично помішуючи вміст мультиварки, готувати у цьому режимі 20 хвилин.
  • Отриману суміш перекласти з мультиварки в глибоку тарілочку.
  • Кабачки почистити, видалити насіння, подрібнити овочі з допомогою блендера.
  • Викласти в чашу мультиварки кабачки і майонез, перемішати.
  • Готувати кабачків режимі «Гасіння»1 годину 20 хвилин, іноді помішуючи блюдо.
  • Додати в каструлю суміш цибулі і томатної пасти, ще раз перемішати і продовжувати тушкувати ще 40 хвилин.
  • Після звукового сигналу можна подавати ікру до столу або загорнути в чисті банки.

Тепер ви знаєте, як готувати кабачкову ікру з майонезом. Приємного апетиту!
Кабачкова ікра з майонезом – це доступна, корисна і дуже смачна закуска з різних овочів. Смак цього частування знайомий кожному, але це не заважає постійно експериментувати в процесі приготування страви, отримуючи нові пікантні нотки. Для цього потрібна лише кулінарна фантазія і кілька рекомендацій, як готувати кабачкову ікру з майонезом:

  • Якщо ви хочете заготовити кабачкову ікру на зиму, то обов’язково перекладайте її в баночки відразу ж полі приготування, поки суміш ще гаряча. Остуджувати банки потрібно догори дном під теплою ковдрою, щоб не було різкого перепаду температури;
  • Якщо ви хочете відразу подавати ікру до столу, то рекомендується дати їй трохи настоятися і охолонути;
  • З кабачків потрібно обов’язково видалити великі кісточки, інакше вони можуть гірчити;
  • Ікра може довго зберігатися в загорнених баночок, але після їх відкриття продукт слід вжити в їжу протягом 3-х днів, інакше він просто зіпсується;
  • У кабачкову ікру можна додати будь-які інші овочі: болгарський перець, помідори, морква, баклажани, цибулю та ін. Їх досить точно так само подрібнити в блендері або попустити через м’ясорубку і тушкувати разом з кабачками;
  • Урізноманітнити смак і колір кабачкової ікри допоможе свіжа зелень. Ця закуска відмінно поєднується з петрушкою, кропом, базиліком і пр.