Домашня кабачкова ікра з майонезом на зиму
Кабачкова ікра – це, мабуть, найпопулярніше блюдо, яке можна придумати з цього овоча. За цим рецептом вийде дуже ніжна і ароматна закуска. Червоний перець додасть їй пікантну нотку, але це тільки прикрасить загальну картину смаку. Якщо ви категорично проти гострих страв, то виключіть цю приправу, а також трохи зменшіть кількість часнику. Найкраще зробити пюре з свіжих томатів, але завжди можна замінити їх будь-яким томатним соусом або пастою на свій розсуд.
Інгредієнти:
- 3 кг кабачків;
- 100 мл рослинного масла;
- 250 г майонезу;
- 250 мл томатного пюре;
- 1 ст. л. солі;
- 2 ст. л. оцту;
- 100 г цукру;
- 10 зубчиків часнику;
- 1 ч. л. червоного меленого перцю.
Спосіб приготування:
- Кабачки очистити від шкірки і насіння, нарізати великими кубиками.
- Пропустити кабачки через м’ясорубку, слідом прокрутити зубчики часнику.
- До отриманої суміші кабачків і часнику додати томатне пюре і майонез.
- Приправити овочі сіллю, цукром і перцем, влити в ікру рослинне масло і все добре перемішати.
- Гасити овочеву суміш на невеликому вогні 3 години, в самому кінці додати оцет.
- Ікру розкласти в стерильні банки, закатати кришками.