Кабачкова ікра з майонезом

Домашня кабачкова ікра з майонезом на зиму

Кабачкова ікра – це, мабуть, найпопулярніше блюдо, яке можна придумати з цього овоча. За цим рецептом вийде дуже ніжна і ароматна закуска. Червоний перець додасть їй пікантну нотку, але це тільки прикрасить загальну картину смаку. Якщо ви категорично проти гострих страв, то виключіть цю приправу, а також трохи зменшіть кількість часнику. Найкраще зробити пюре з свіжих томатів, але завжди можна замінити їх будь-яким томатним соусом або пастою на свій розсуд.
Інгредієнти:

  • 3 кг кабачків;
  • 100 мл рослинного масла;
  • 250 г майонезу;
  • 250 мл томатного пюре;
  • 1 ст. л. солі;
  • 2 ст. л. оцту;
  • 100 г цукру;
  • 10 зубчиків часнику;
  • 1 ч. л. червоного меленого перцю.

Спосіб приготування:

  • Кабачки очистити від шкірки і насіння, нарізати великими кубиками.
  • Пропустити кабачки через м’ясорубку, слідом прокрутити зубчики часнику.
  • До отриманої суміші кабачків і часнику додати томатне пюре і майонез.
  • Приправити овочі сіллю, цукром і перцем, влити в ікру рослинне масло і все добре перемішати.
  • Гасити овочеву суміш на невеликому вогні 3 години, в самому кінці додати оцет.
  • Ікру розкласти в стерильні банки, закатати кришками.