Хмиз на кефірі

Смачний м’який хмиз на кефірі

Солоний хмиз з легкістю замінить улюблені чіпси та інші закуски, якими так приємно хрумтять під час перегляду кінофільму. Особливо смачним виходить страва, якщо використовувати сирну начинку, як показано в рецепті. Для тонкого аромату можна посипати хмиз прованськими травами безпосередньо перед випіканням. Також можна посмажити «смужки» на сковороді, але тоді їх не варто закручувати в спіралі.
Інгредієнти:

  • 300 г борошна;
  • 1 склянку кефіру;
  • 1 ч. л. гірчиці;
  • 1 яйце;
  • 100 г твердого сиру;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

  • У кефір додати сіль і борошно, замісити м’яке тісто.
  • Сир натерти на дрібній тертці, змішати з гірчицею і яйцем.
  • Розділити тісто на 4 однакові частини і розкачати кожну до 2 см в ширину.
  • Посипати пласт тіста сирною начинкою, накрити другим листом і нарізати довгими смужками.
  • Так само вчинити з рештою двома шматочками тіста.
  • Сирні смужки згорнути спіралями (як на фото) і викласти у форму для випічки, застелену пекарським папером.
  • Запікати хмиз 8 хвилин при 200 градусах

Тепер ви знаєте, як готувати хмиз на кефірі. Приємного апетиту!
Хмиз на кефірі – це самий простий і доступний варіант закуски на всі випадки життя. Солоні «лозинки чи очеретинки» відмінно підійдуть до пива, а солодкі прикрасять собою домашнє чаювання. Немає нічого складного в тому, як приготувати хмиз на кефірі, для досвідчених господинь, а початківцям кулінарам слід прислухатися до порад своїх старших колег:

  • Кефір для тіста краще використовувати теплий, нагрітий до кімнатної температури;
  • Якщо хочеться отримати більш пишний хмиз, можна додати в тісто трохи соди;
  • Випічка хмизу в духовці займає не більше 10 хвилин. Важливо не перевищувати цей час, інакше шматочки стануть твердими і їх буде не дуже приємно гризти;
  • Для обжарювання хмизу на сковороді не слід використовувати занадто багато рослинного масла, щоб страва не було жирним;
  • У тісто для солоного хмизу можна додавати будь-які спеції і прянощі на свій розсуд, а солодкий ‒ доповнити ваніллю або корицею.