Класичний хрусткий хмиз на кефірі
Знайомство з кожним новим блюдом краще починати з самого простого рецепту, особливо якщо саме він і є класичним. Такий хмиз у домашніх умовах готується за лічені хвилини і тут же подається до столу, вигідно розбавляючи чаювання. Прямокутники з тіста краще робити невеликі, щоб вони краще просмажаться на сковороді і стали хрусткими.
Інгредієнти:
- 100 мл кефіру;
- 1 яйце;
- 1 ст. л. цукру;
- 1 ½ склянки борошна;
- 1 щіпка солі;
- Цукрова пудра.
Спосіб приготування:
- Розбити яйце в глибоку ємність, додати сіль і цукор, добре збити.
- Залити в ту ж ємність кефір і поступово ввести муку, замісити тісто.
- Готове тісто тримати в холодильнику 30 хвилин, потім розкотити в тонкий пласт.
- Тісто нарізати однаковими прямокутниками, кожен обсмажити до золотистого кольору на рослинній олії.
- Відразу після готовності посипати хмиз цукровою пудрою.