Хмиз на кефірі

Класичний хрусткий хмиз на кефірі

Знайомство з кожним новим блюдом краще починати з самого простого рецепту, особливо якщо саме він і є класичним. Такий хмиз у домашніх умовах готується за лічені хвилини і тут же подається до столу, вигідно розбавляючи чаювання. Прямокутники з тіста краще робити невеликі, щоб вони краще просмажаться на сковороді і стали хрусткими.
Інгредієнти:

  • 100 мл кефіру;
  • 1 яйце;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 1 ½ склянки борошна;
  • 1 щіпка солі;
  • Цукрова пудра.

Спосіб приготування:

  • Розбити яйце в глибоку ємність, додати сіль і цукор, добре збити.
  • Залити в ту ж ємність кефір і поступово ввести муку, замісити тісто.
  • Готове тісто тримати в холодильнику 30 хвилин, потім розкотити в тонкий пласт.
  • Тісто нарізати однаковими прямокутниками, кожен обсмажити до золотистого кольору на рослинній олії.
  • Відразу після готовності посипати хмиз цукровою пудрою.