Суп харчо з баранини з картоплею
Якщо вам і вашим домочадцям набридли одноманітні прісні супи, саме час готувати харчо з баранини по цьому рецепту. Воно виходить не тільки смачним, але і дуже пряним, що досить рідко зустрічається в інших перших стравах з повсякденного раціону. Багато господині готують таке ласощі і для святкового вечері, адже готове харчо з баранини до того ж дуже апетитно виглядає.
Інгредієнти:
- 400 г баранини;
- 3 ст. л. соусу ткемалі;
- 4 ст. л. рису;
- 3 цибулини;
- 2 зубчики часнику;
- 4 картоплини;
- 400 г помідорів;
- 1 пучок кінзи;
- 1 пучок петрушки;
- 1 пучок кропу;
- 2,5 л води;
- 2 лаврових листа;
- 4 горошини запашного перцю;
- 4 горошини чорного перцю;
- 1 ч. л. хмелі-сунелі;
- 1 ч. л. сушеного базиліка;
- 3 ст. л. рослинної олії;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Промити, почистити і нарізати баранину невеликими кубиками.
- Залити баранину зазначеною кількістю води, додати трохи солі і лаврові листочки.
- Варити до закипання води на середньому вогні, потім прибрати пінку і зменшити вогонь.
- Готувати бульйон півтори години.
- Тим часом подрібнити цибулю, часник і зелень, нарізати кубиками картоплю.
- Помідори очистити від шкірки і також дрібно нарізати.
- Рис ретельно промити, баранину дістати з бульйону, викласти в миску.
- У бульйон засипати картоплю і рис, варити 20 хвилин на невеликому вогні.
- Обсмажити цибулю До прозорості на олії, додати до нього м’ясо, заправити все соусом ткемалі.
- Додати на сковороду помідори, тушкувати 20 хвилин, потім перекласти піджарку в каструлю з рисом і картоплею.
- Висипати в харчо всі спеції і сіль за смаком, варити 15 хвилин
- Додати часник і зелень, готувати ще 3 хвилини під закритою кришкою.
Тепер ви знаєте, як готувати харчо з баранини. Приємного апетиту!
Харчо з баранини – це наваристий м’ясної суп з цікавими смаковими поєднаннями. Таким ласощами часто пригощають в Грузії, але для нас воно все ще залишається незвичним делікатесом. При цьому розібратися, як приготувати харчо з баранини, зможе абсолютно будь-яка господиня, достатньо лише запам’ятати наступні важливі особливості страви:
- Харчо з баранини краще всього подавати до столу не відразу, а десь через годину після приготування. Все це час суп слід тримати під кришкою;
- Перед тим як готувати харчо з баранини, обов’язково промийте м’ясо і видалити всі плівки, дрібні кісточки і надлишки жиру;
- Харчо з баранини можна зробити як рідким, так і густим. Достатньо просто змінити кількість води в потрібну сторону;
- Найкраще підходить для харчо бараняча нога, грудинка або лопатка.