Харчо з баранини

Суп харчо з баранини з картоплею

Якщо вам і вашим домочадцям набридли одноманітні прісні супи, саме час готувати харчо з баранини по цьому рецепту. Воно виходить не тільки смачним, але і дуже пряним, що досить рідко зустрічається в інших перших стравах з повсякденного раціону. Багато господині готують таке ласощі і для святкового вечері, адже готове харчо з баранини до того ж дуже апетитно виглядає.
Інгредієнти:

  • 400 г баранини;
  • 3 ст. л. соусу ткемалі;
  • 4 ст. л. рису;
  • 3 цибулини;
  • 2 зубчики часнику;
  • 4 картоплини;
  • 400 г помідорів;
  • 1 пучок кінзи;
  • 1 пучок петрушки;
  • 1 пучок кропу;
  • 2,5 л води;
  • 2 лаврових листа;
  • 4 горошини запашного перцю;
  • 4 горошини чорного перцю;
  • 1 ч. л. хмелі-сунелі;
  • 1 ч. л. сушеного базиліка;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Промити, почистити і нарізати баранину невеликими кубиками.
  • Залити баранину зазначеною кількістю води, додати трохи солі і лаврові листочки.
  • Варити до закипання води на середньому вогні, потім прибрати пінку і зменшити вогонь.
  • Готувати бульйон півтори години.
  • Тим часом подрібнити цибулю, часник і зелень, нарізати кубиками картоплю.
  • Помідори очистити від шкірки і також дрібно нарізати.
  • Рис ретельно промити, баранину дістати з бульйону, викласти в миску.
  • У бульйон засипати картоплю і рис, варити 20 хвилин на невеликому вогні.
  • Обсмажити цибулю До прозорості на олії, додати до нього м’ясо, заправити все соусом ткемалі.
  • Додати на сковороду помідори, тушкувати 20 хвилин, потім перекласти піджарку в каструлю з рисом і картоплею.
  • Висипати в харчо всі спеції і сіль за смаком, варити 15 хвилин
  • Додати часник і зелень, готувати ще 3 хвилини під закритою кришкою.

Тепер ви знаєте, як готувати харчо з баранини. Приємного апетиту!
Харчо з баранини – це наваристий м’ясної суп з цікавими смаковими поєднаннями. Таким ласощами часто пригощають в Грузії, але для нас воно все ще залишається незвичним делікатесом. При цьому розібратися, як приготувати харчо з баранини, зможе абсолютно будь-яка господиня, достатньо лише запам’ятати наступні важливі особливості страви:

  • Харчо з баранини краще всього подавати до столу не відразу, а десь через годину після приготування. Все це час суп слід тримати під кришкою;
  • Перед тим як готувати харчо з баранини, обов’язково промийте м’ясо і видалити всі плівки, дрібні кісточки і надлишки жиру;
  • Харчо з баранини можна зробити як рідким, так і густим. Достатньо просто змінити кількість води в потрібну сторону;
  • Найкраще підходить для харчо бараняча нога, грудинка або лопатка.