Харчо з баранини

Класичне харчо з баранини з рисом

Поєднання баранини, рису і соусу зі свіжих томатів допоможе додати в повсякденне меню трохи різноманітності. Смак готового блюда припаде до смаку всім членам родини, а його аромат змусить всіх зібратися за столом ще до запрошення. У цьому рецепті всі специфічні продукти замінені більш доступними аналогами, щоб кожен міг приготувати харчо з баранини без яких-небудь клопоту з пошуком необхідних інгредієнтів.
Інгредієнти:

  • 800 г баранини;
  • 700 г помідорів;
  • 2 цибулини;
  • 2 болгарських перцю;
  • 1 морква;
  • ½ Головки часнику;
  • 1 корінь петрушки;
  • 4 лаврових листа;
  • 6 ст. л. рису;
  • 30 мл рослинного масла;
  • 12 горошин чорного перцю;
  • Зелень;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Баранину ретельно промити і нарізати брусочками середнього розміру.
  • Викласти м’ясо в каструльку і залити двома літрами холодної води, поставити на вогонь.
  • Коли вода закипить, зняти пінку і трохи зменшити вогонь, варити бульйон 1 годину.
  • Покласти в каструльку корінь петрушки, а також сіль і перець за смаком, варити ще 30 хвилин, потім петрушку прибрати з бульйону.
  • Нарізати дрібними кубиками цибулю, помідори обшпарити в окропі і акуратно зняти з них шкірку.
  • Цибулю викласти на розігріту сковорідку з олією, обсмажити до золотистого відтінку.
  • Кубиками нарізати помідори і додати до цибулі, тушкувати на невеликому вогні 10 хвилин.
  • Отриманий соус перелити в каструлю з бараниною, рис ретельно промити.
  • Коли бульйон знову закипить, висипати в нього рис, знову закип’ятити і варити 7 хвилин.
  • Харчо досолити, додати лавровий лист, перець горошком і інші спеції за смаком.
  • Варити харчо з баранини до готовності рису, потім висипати в каструльку подрібнений часник і зелень.
  • Готувати суп ще 2 хвилини, потім зняти з вогню і дати настоятися.