Класичне харчо з баранини з рисом
Поєднання баранини, рису і соусу зі свіжих томатів допоможе додати в повсякденне меню трохи різноманітності. Смак готового блюда припаде до смаку всім членам родини, а його аромат змусить всіх зібратися за столом ще до запрошення. У цьому рецепті всі специфічні продукти замінені більш доступними аналогами, щоб кожен міг приготувати харчо з баранини без яких-небудь клопоту з пошуком необхідних інгредієнтів.
Інгредієнти:
- 800 г баранини;
- 700 г помідорів;
- 2 цибулини;
- 2 болгарських перцю;
- 1 морква;
- ½ Головки часнику;
- 1 корінь петрушки;
- 4 лаврових листа;
- 6 ст. л. рису;
- 30 мл рослинного масла;
- 12 горошин чорного перцю;
- Зелень;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Баранину ретельно промити і нарізати брусочками середнього розміру.
- Викласти м’ясо в каструльку і залити двома літрами холодної води, поставити на вогонь.
- Коли вода закипить, зняти пінку і трохи зменшити вогонь, варити бульйон 1 годину.
- Покласти в каструльку корінь петрушки, а також сіль і перець за смаком, варити ще 30 хвилин, потім петрушку прибрати з бульйону.
- Нарізати дрібними кубиками цибулю, помідори обшпарити в окропі і акуратно зняти з них шкірку.
- Цибулю викласти на розігріту сковорідку з олією, обсмажити до золотистого відтінку.
- Кубиками нарізати помідори і додати до цибулі, тушкувати на невеликому вогні 10 хвилин.
- Отриманий соус перелити в каструлю з бараниною, рис ретельно промити.
- Коли бульйон знову закипить, висипати в нього рис, знову закип’ятити і варити 7 хвилин.
- Харчо досолити, додати лавровий лист, перець горошком і інші спеції за смаком.
- Варити харчо з баранини до готовності рису, потім висипати в каструльку подрібнений часник і зелень.
- Готувати суп ще 2 хвилини, потім зняти з вогню і дати настоятися.