Простий гарбузовий пиріг в мультиварці
Відмінний варіант десерту для маленьких ласунів. Пиріг
виходить солодким і ароматним, при цьому таїть в собі безліч корисних речовин
і вітамінів. Приготування в мультиварці дозволить заощадити час і зберегти
всі корисні властивості гарбуза.
Інгредієнти:
- Гарбузове пюре – 1 стакан;
- Цукор – 1 склянка;
- Борошно – 1,5 склянки;
- Яйця – 2шт;
- Соняшникова олія – 4ст.л.;
- Розпушувач – 1ст.л.;
- Ванілін.
Спосіб приготування:
1.
Висипати в одну миску борошно, розпушувач і цукор,
змішати;
2.
В ту ж посуд додати рослинне масло, яйця і
гарбузове пюре;
3.
Додати в тісто ванілін і спеції за смаком;
4.
Замісити тісто;
5.
Чашу мультиварки змастити олією і викласти
тісто;
6.
Включити режим «Випічка» і готувати пиріг 60 хвилин.
Американський яблучно-гарбузовий пиріг
Жодне святкування Дня подяки в США не обходиться без
цього традиційного блюда. Гарбузові пироги готують у кожній родині, згідно
своїм особливим рецептом. Важливим компонентом пирога є ароматні спеції. Урізноманітнити
традиційний рецепт можна, додавши яблука.
Інгредієнти:
- Борошно – 500г;
- Вершкове масло – 120г;
- Цукрова пудра – 50г;
- Цукор – 100г;
- Вода – 5ст.л.;
- Яйця – 2шт;
- Яблука – 700г;
- Лимонний сік – 1ст.л.;
- М’якоть гарбуза – 500г;
- Молоко – 250мл;
- Кориця;
- Сіль;
- Мускатний горіх.
Спосіб приготування:
1.
Вершкове масло перетерти в крихту;
2.
Додати до масла 350г борошна (приблизно 1,5 склянки),
щіпку солі і цукрову пудру, перемішати;
3.
Воду охолодити, поступово вливати в тісто, інтенсивно
помішуючи;
4.
Готове тісто розкачати і викласти у форму для випічки;
5.
Яблука очистити від шкірки, порізати тонкими скибочками і
викласти в глибоку миску;
6.
У миску додати щіпку кориці, лимонний сік і 2
столові ложки борошна, перемішати;
7.
Рівномірно розподілити яблучну начинку поверх тіста;
8.
М’якоть гарбуза нарізати невеликими шматочками і варити в
невеликій кількості води;
9.
Злити воду, перекласти гарбуз у блендер і довести до
стану пюре;
10. Висипати
у тарілку цукор, додати яйця і збивати до появи пінки;
11. Вилити
до яйцям молоко, додати гарбузове пюре і по щіпці спецій, перемішати;
12. Гарбузову
вилити начинку на яблучну;
13. Запікати
пиріг у духовці при 190 градусах 1 годину, охолодити перед подачею на стіл.
Тепер ви знаєте, як готувати пиріг з гарбуза. Приємного апетиту!
Пиріг з гарбузом – це смачний і вітамінний десерт, який
припаде до смаку і дорослим, і дітям. Яскравий колір і ароматні спеції перетворюють
це просте блюдо в справжній кулінарний шедевр. Як приготувати пиріг на
вищому рівні, підкажуть професіонали:
- Щоб з гарбузом було простіше звертатися, треба заздалегідь
її зварити; - Пиріг виходить не дуже пишним. Щоб він краще
піднявся, можна додати розпушувач або збити яйця з цукром в окремій
мисочці, перед додаванням в тісто; - Кращі сорт гарбуза для пирога – «Мускатний»;
- Якщо шматочки гарбуза запекти в духовці, перед тим, як готувати
тісто, то воно вийде більш м’яким і однорідним.