Деруни з м’ясом у горщику в духовці
Дуже незвичайний рецепт, як зробити деруни в духовці в горщиках. Смак готового блюда буде дуже ніжним і цікавим. Можна подавати частування до столу як повноцінний вечерю або обід. Замість свинини можна взяти будь-яке інше м’ясо на свій розсуд, але краще, щоб воно було з жирком. Так підлива вийде більш насиченим. Традиційні деруни не готують з томатним соусом, так що шанувальникам класики рекомендується прибрати зі складу кетчуп.
Інгредієнти:
- 500 г картоплі;
- 3 цибулини;
- 300 г свинини;
- 100 г сметани;
- 50 г борошна;
- 1 яйце;
- 50 г кетчупу;
- 20 мл рослинного масла;
- 20 г вершкового масла;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Картоплю очистити і натерти на тертці, додати до нього сіль, перець, яйце і пару ложок борошна.
- З картопляного тіста зробити плоскі оладки і обсмажити їх до золотистого кольору з обох сторін.
- Свинину нарізати невеликими кубиками і також обсмажити до рум’яності на окремій сковороді.
- Дрібно нарізати цибулю і висипати його до свинини, посолити і поперчити, смажити до золотистого кольору.
- У сковороду з м’ясом додати кетчуп і сметану, добре перемішати, тушкувати під закритою кришкою 5 хвилин.
- Змастити формочки для випічки вершковим маслом і вкласти на дно шар драніков.
- Полити деруни соусом, потім знову викласти оладки і знову соус.
- Заповнити формочки дерунами з м’ясом до верху, запікати частування 30 хвилин при 180 градусах.
Тепер ви знаєте, як готувати деруни з м’ясом. Приємного апетиту!
Картопляні деруни з м’ясом в домашніх умовах готуються дуже просто, особливо якщо під рукою є корисна кухонна техніка. Мінімальні зусилля дозволяють отримати смачний і ситний обід, який обов’язково увійде до числа улюблених страв. Дізнатися декілька корисних секретів, як приготувати деруни з м’ясом, у досвідчених кулінарів:
- Щоб тертий картопля не потемнів, поки готуються деруни з м’ясом, додайте в нього трохи сирого ріпчастої цибулі, кефіру або сметани;
- Обов’язково відіжміть картопля від зайвої рідини, щоб ваші деруни з м’ясом не розлізлися на сковороді;
- Віджатий з картоплі сік краще не виливати, а дати йому настоятися. Так від рідини відокремиться крохмаль, який необхідний для того, щоб деруни з м’ясом добре тримали форму. Його потрібно буде додати назад у фарш;
- Деруни з м’ясом виходять набагато товщі, ніж звичайні картопляні оладки, тому довести їх до готовності рекомендується під закритою кришкою або в духовці. Так рівномірно пропечеться і начинка, і «тісто».