Картопляні деруни з м’ясом і грибами
Картопляні деруни з м’ясом і грибами підійдуть не тільки для домашнього вечері, але і для будь-якого свята. Страва на столі виглядає дуже красиво і апетитно. Якщо під рукою немає блендера або комбайна, можна подрібнити овочі з допомогою терки. Часу на це буде потрібно більше, але смак і консистенція драніков залишаться колишніми. Гриби підійдуть будь – свіжі або заморожені.
Інгредієнти:
- 1 кг картоплі;
- 2 цибулини;
- 500 г м’ясного фаршу;
- 2 яйця;
- 200 г грибів;
- 5 ст. л. сметани;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Одну цибулину подрібнити у блендері, змішати з м’ясним фаршем.
- Також у фарш покласти 2 ложки сметани і приправити його за смаком сіллю і чорним перцем.
- Натерти на дрібній тертці або подрібнити за допомогою блендера сиру картоплю.
- Картоплю віджати руками, отриманий сік перелити в окрему миску і дати йому трохи постояти.
- Коли від соку відокремиться крохмаль, рідина злити, а крохмаль перекласти до картоплі і добре перемішати.
- У картопляну масу вбити яйця, посолити і поперчити за смаком.
- Ретельно перемішати картопляне тісто, викласти частину на долоню і сформувати плоску корж.
- На середину коржики покласти фарш, зліпити краю і трохи приплюснути отриману «котлетку» зверху.
- Добре розігріти сковороду, змастити її маслом і деруни з м’ясом обсмажувати з двох боків до рум’яності.
- Залишилася цибулину нарізати кубиками і обсмажити до прозорості на окремій сковорідці.
- Нарізати гриби соломкою або пластинками, додати до цибулі і смажити до золотистого кольору.
- До грибів викласти сметану, все злегка посолити і поперчити, тушкувати 15 хвилин на невеликому вогні.
- Перекласти деруни з м’ясом у форму для випічки і полити грибним соусом.
- Запікати деруни з м’ясом і грибами 50 хвилин при 160 градусах.