Картопляні деруни з м'ясом

Картопляні деруни з м’ясом і грибами

Картопляні деруни з м’ясом і грибами підійдуть не тільки для домашнього вечері, але і для будь-якого свята. Страва на столі виглядає дуже красиво і апетитно. Якщо під рукою немає блендера або комбайна, можна подрібнити овочі з допомогою терки. Часу на це буде потрібно більше, але смак і консистенція драніков залишаться колишніми. Гриби підійдуть будь – свіжі або заморожені.
Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі;
  • 2 цибулини;
  • 500 г м’ясного фаршу;
  • 2 яйця;
  • 200 г грибів;
  • 5 ст. л. сметани;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Одну цибулину подрібнити у блендері, змішати з м’ясним фаршем.
  • Також у фарш покласти 2 ложки сметани і приправити його за смаком сіллю і чорним перцем.
  • Натерти на дрібній тертці або подрібнити за допомогою блендера сиру картоплю.
  • Картоплю віджати руками, отриманий сік перелити в окрему миску і дати йому трохи постояти.
  • Коли від соку відокремиться крохмаль, рідина злити, а крохмаль перекласти до картоплі і добре перемішати.
  • У картопляну масу вбити яйця, посолити і поперчити за смаком.
  • Ретельно перемішати картопляне тісто, викласти частину на долоню і сформувати плоску корж.
  • На середину коржики покласти фарш, зліпити краю і трохи приплюснути отриману «котлетку» зверху.
  • Добре розігріти сковороду, змастити її маслом і деруни з м’ясом обсмажувати з двох боків до рум’яності.
  • Залишилася цибулину нарізати кубиками і обсмажити до прозорості на окремій сковорідці.
  • Нарізати гриби соломкою або пластинками, додати до цибулі і смажити до золотистого кольору.
  • До грибів викласти сметану, все злегка посолити і поперчити, тушкувати 15 хвилин на невеликому вогні.
  • Перекласти деруни з м’ясом у форму для випічки і полити грибним соусом.
  • Запікати деруни з м’ясом і грибами 50 хвилин при 160 градусах.