Деруни з картоплі з курячим фаршем
Дуже простий рецепт дерунів з куркою, з яким зможе впоратися навіть недосвідчений кухар. Найважче буде натерти картоплю, а всі інші процеси не заберуть багато часу. Якщо хочеться отримати більш ніжну начинку, краще пропустити фарш через м’ясорубку кілька разів, але це не обов’язково.
Інгредієнти:
- 700 г картоплі;
- 400 г курячого фаршу;
- 2 ст. л. сметани;
- 3 ст. л. борошна;
- 2 яйця;
- 2 цибулини;
- 1/3 склянки молока;
- 3 шматочки білого хліба;
- Рослинна олія;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Хліб відокремити від кірочок, залити м’якоть теплим молоком.
- Дати хлібу трохи ввібрати молоко, потім прокрутити м’якуш через м’ясорубку разом з фаршем і цибулею.
- Фарш посолити і поперчити, на середній тертці натерти картоплю.
- Віджати з картоплі зайвий сік, додати до неї яйця, борошно і сметану, перемішати.
- Добре розігріти сковороду з рослинним маслом і викласти на неї картопляне тісто у вигляді плоских оладок.
- На кожен коржик покласти трохи фаршу і накрити його ще однією порцією тесту.
- Обсмажувати деруни з двох боків до золотистої скоринки.
Тепер ви знаєте, як готувати деруни з фаршем. Приємного апетиту!
Деруни з фаршем – це повноцінне блюдо для вечері, якому не потрібно якої-небудь гарнір. З їх допомогою можна смачно нагодувати всю сім’ю, починаючи від самих маленьких діток, закінчуючи голодними представниками чоловічої статі. Немає нічого складного в тому, як готувати деруни з фаршем, але декілька рад все одно не зашкодять початківцям кулінарам:
- Щоб картопля не потемнів, чекаючи своєї черги на сковороді, додайте нього подрібнений ріпчаста цибуля;
- Фарш з магазину все одно доведеться раз пропустити через м’ясорубку, інакше в ньому можуть попастися занадто великі шматочки м’яса, які зіпсують консистенцію страви;
- Щоб деруни були більш соковитими, не варто зливати картопляний сік. Краще додати трохи рідини у фарш;
- Занадто багато картопляного соку зіпсує блюдо, але ось крохмаль з нього необхідний, щоб деруни добре прилягали. Щоб отримати назад цей цінний інгредієнт, потрібно дати соку кілька хвилин настоятися. Крохмаль осяде на дно, і його можна буде легко додати в картоплю.