Картопляні деруни з фаршем в духовці
Картоплю з м’ясом кулінари поєднують в різних стравах, і це ще одна чудова ідея, як приготувати разом два цих продукту. Виглядає таке блюдо дуже незвично, при цьому володіє всіма характеристиками ситної вечері. Єдиним недоліком драніков з фаршем є тривалість їх приготування, але якщо обзавестися кухонними помічниками у вигляді блендера і м’ясорубки, процес піде значно швидше і не доставить особливих клопотів. Гриби приємно доповнять блюдо, додадуть йому апетитний аромат і ще більш ніжний смак.
Інгредієнти:
- 1 кг картоплі;
- 500 г фаршу;
- 2 яйця;
- 200 г печериць;
- 2 цибулини;
- 5 ст. л. сметани;
- 2 щіпки чорного перцю;
- 1 ч. л. солі;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- 20 г вершкового масла.
Спосіб приготування:
- У блендері подрібнити цибулю, фарш пропустити через м’ясорубку або скористатися блендером для його подрібнення.
- З’єднати в глибокій мисці фарш, цибулю, 2 ложки сметани, сіль і перець.
- На крупній тертці натерти картоплю і віджати його руками.
- Виділився сік перелити в окрему ємність і поки відставити в сторону.
- Коли крохмаль з соку осяде на дно, потрібно злити рідину, а осад додати до картоплі, перемішати.
- До картоплі додати трохи солі, а також яйця, ретельно перемішати.
- Викласти невелику кількість отриманого картопляного тіста на долоню і придушити ложкою, формуючи корж.
- У центр коржі додати фарш і загорнути його в картоплю, трохи приплюснути отриману котлетку.
- Розігріти на сковороді олію і обсмажити деруни з двох сторін до злегка золотистої скоринки.
- Вершковим маслом змастити глибоку форму для випічки і перекласти в неї деруни.
- Другу цибулину нарізати кубиками, пластинками – печериці.
- Обсмажити цибулю на сковороді, додати до нього гриби і продовжувати приготування, поки всі інгредієнти не придбають апетитний золотистий відтінок.
- Додати до грибів залишилася сметану, трохи солі і перцю, тушкувати ще 15 хвилин на повільному вогні.
- Вилити готовий соус поверх дерунів і запікати все при 170 градусах 45 хвилин.