Чебуреки з м'ясом

Соковиті домашні чебуреки з м’ясом

М’якоть баранини, як не крути, містить досить багато жиру, який і додасть чебуреків необхідну соковитість. Калорійність такого страви, звичайно, досить висока, але і голод воно втамовує швидко і надовго. Урізноманітнити та покращити смакові якості чебуреків можна, експериментуючи зі складом зелені. Це може бути базилік, петрушка, кріп, зелена цибуля тощо
Інгредієнти:

  • 400 г баранини (м’якоть);
  • 2 цибулини;
  • 2 ст. л. зелені;
  • 200 мл води;
  • 3 склянки борошна;
  • 1 яйце;
  • 40 мл рослинного масла;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Воду змішати в каструльці з рослинним маслом, закип’ятити.
  • Засипати половину борошна в киплячу рідину і інтенсивно розмішати тісто.
  • Прибрати каструльку з вогню, додати до вмісту яйце, перемішати.
  • Поступово ввести всю решту борошна і замісити гладке тісто.
  • Баранину прокрутити через м’ясорубку разом з очищеним цибулею.
  • Посолити і поперчити отриманий фарш, додати подрібнену зелень.
  • Тісто згорнути в «ковбаску» і нарізати порційними шматочками, розкачати їх у коржі.
  • На одну сторону кожної коржі викласти фарш і накрити другою стороною, защипнути краю.
  • Обсмажити чебуреки з двох сторін до золотистого кольору, перед подачею викласти на паперову серветку.

На перший погляд чебуреки не потребують будь-яких кулінарних знань і готуються досить просто. Тим не менш якщо ви випустите з уваги буквально пару дрібниць, з улюбленого і довгоочікуваного страви вони швидко перетворяться в сумнівне подобу звичайних пиріжків. Щоб такого не сталося, потрібно хоча б раз подивитися детальну відео-інструкцію, як зробити чебуреки з м’ясом:

Тепер ви знаєте, як готувати чебуреки з м’ясом. Приємного апетиту!
Хто ж не любить соковиті чебуреки з м’ясом, кожен шматочок яких буквально тане в роті? Тим не менше купувати подібне ласощі в готовому вигляді ризикне не кожен, а ось перед домашнім стравою навряд чи хто-небудь встоїть. Як приготувати чебуреки з м’ясом самостійно, допоможуть розібратися наступні корисні поради та замітки досвідчених кулінарів:

  • Перш ніж додати в заварне тісто яйця, його слід охолодити, інакше вони згорнуться.
  • Тісто для чебуреків повинно бути гладким і щільним. Щоб домогтися потрібної консистенції може знадобитися трохи більше борошна, ніж зазначено в рецептах.
  • Щоб чебуреки вийшли соковитими, м’ясо потрібно вибирати з жирком і не шкодувати цибулі для фаршу.
  • Перед тим як готувати чебуреки, у фарш можна додати трохи прохолодної води, тоді він більш рівномірно розподілиться по всьому пиріжку.
  • Чебуреки потрібно дуже щільно защипывать перед обсмаженням і виганяти назовні все повітря, інакше тісто порветься, і весь м’ясний сік витече.
  • Зазвичай чебуреки вбирають досить багато рослинної олії, тому їх рекомендується промакивать серветками перед подачею на стіл.
  • Смажити чебуреки потрібно на середньому вогні, намагаючись не зменшувати і не збільшувати температуру в процесі обсмажування.