Соковиті домашні чебуреки з м’ясом
М’якоть баранини, як не крути, містить досить багато жиру, який і додасть чебуреків необхідну соковитість. Калорійність такого страви, звичайно, досить висока, але і голод воно втамовує швидко і надовго. Урізноманітнити та покращити смакові якості чебуреків можна, експериментуючи зі складом зелені. Це може бути базилік, петрушка, кріп, зелена цибуля тощо
Інгредієнти:
- 400 г баранини (м’якоть);
- 2 цибулини;
- 2 ст. л. зелені;
- 200 мл води;
- 3 склянки борошна;
- 1 яйце;
- 40 мл рослинного масла;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Воду змішати в каструльці з рослинним маслом, закип’ятити.
- Засипати половину борошна в киплячу рідину і інтенсивно розмішати тісто.
- Прибрати каструльку з вогню, додати до вмісту яйце, перемішати.
- Поступово ввести всю решту борошна і замісити гладке тісто.
- Баранину прокрутити через м’ясорубку разом з очищеним цибулею.
- Посолити і поперчити отриманий фарш, додати подрібнену зелень.
- Тісто згорнути в «ковбаску» і нарізати порційними шматочками, розкачати їх у коржі.
- На одну сторону кожної коржі викласти фарш і накрити другою стороною, защипнути краю.
- Обсмажити чебуреки з двох сторін до золотистого кольору, перед подачею викласти на паперову серветку.
На перший погляд чебуреки не потребують будь-яких кулінарних знань і готуються досить просто. Тим не менш якщо ви випустите з уваги буквально пару дрібниць, з улюбленого і довгоочікуваного страви вони швидко перетворяться в сумнівне подобу звичайних пиріжків. Щоб такого не сталося, потрібно хоча б раз подивитися детальну відео-інструкцію, як зробити чебуреки з м’ясом:
Тепер ви знаєте, як готувати чебуреки з м’ясом. Приємного апетиту!
Хто ж не любить соковиті чебуреки з м’ясом, кожен шматочок яких буквально тане в роті? Тим не менше купувати подібне ласощі в готовому вигляді ризикне не кожен, а ось перед домашнім стравою навряд чи хто-небудь встоїть. Як приготувати чебуреки з м’ясом самостійно, допоможуть розібратися наступні корисні поради та замітки досвідчених кулінарів:
- Перш ніж додати в заварне тісто яйця, його слід охолодити, інакше вони згорнуться.
- Тісто для чебуреків повинно бути гладким і щільним. Щоб домогтися потрібної консистенції може знадобитися трохи більше борошна, ніж зазначено в рецептах.
- Щоб чебуреки вийшли соковитими, м’ясо потрібно вибирати з жирком і не шкодувати цибулі для фаршу.
- Перед тим як готувати чебуреки, у фарш можна додати трохи прохолодної води, тоді він більш рівномірно розподілиться по всьому пиріжку.
- Чебуреки потрібно дуже щільно защипывать перед обсмаженням і виганяти назовні все повітря, інакше тісто порветься, і весь м’ясний сік витече.
- Зазвичай чебуреки вбирають досить багато рослинної олії, тому їх рекомендується промакивать серветками перед подачею на стіл.
- Смажити чебуреки потрібно на середньому вогні, намагаючись не зменшувати і не збільшувати температуру в процесі обсмажування.