Смачні чебуреки з м’ясом на кефірі
З кефірним тестом досить просто працювати, оскільки воно виходить дуже еластичним і дозволяє зробити тонкі коржі для чебуреків. Фарш зазвичай беруть змішаний (половина яловичини і половина свинини), але можна замінити його будь-яким іншим, що опинилися під рукою в момент приготування. 40-50 г борошна з рецепту піде на розкочування тіста для присипки столу і скалки.
Інгредієнти:
- 1 склянку кефіру;
- 1 яйце;
- 400 г борошна;
- 3 цибулини;
- 500 г змішаного фаршу;
- 6 ст. л. води;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- У миску для замішування тіста вилити кефір і вбити яйце, перешкодити.
- Додати 350 г просіяного борошна і половину чайної ложки солі.
- Замісити м’яке тісто і дати йому постояти 15 хвилин при кімнатній температурі.
- Нарізати цибулю дуже дрібними кубиками і змішати з вже готовим фаршем, додати сіль і перець за смаком.
- Вилити в начинку охолоджену воду, ще раз добре перемішати.
- Поділити тісто на 10 заготовок і розкачати їх в тоненькі коржі.
- Викласти збоку на кожен «млинець» фарш, зайнявши його приблизно на 1/3.
- Згорнути чебуреки і защипнути краю, смажити до рум’яності з двох сторін.