Дріжджові булочки з маком та родзинками
Фото дріжджових булочок з маком та родзинками
Пишні, солодкі і ароматні булочки з соковитою начинкою. Для тіста потрібно використовувати тільки швидкодіючі дріжджі, інакше час приготування може істотно збільшитися. При бажанні можна зробити випічку фігурної, сформувавши з тіста більш цікаві фігури.
Інгредієнти:
- 250 мл молока;
- 1 ½ ч. л. сухих дріжджів;
- 5 ст. л. цукру;
- 2 ½ склянки борошна;
- 3 ст. л. маку;
- ¼ Ч. л. солі;
- 75 г родзинок;
- 1 яйце;
- 3 ст. л. рослинної олії;
- 50 вершкового масла;
- 1 пакетик ванільного цукру.
Спосіб приготування:
- В окремих ємностях залити на 10 хвилин окропом мак та родзинки.
- У тепле молоко додати дріжджі, чайну ложку цукру і 2 столові ложки борошна.
- Залишити опару в теплому місці на 10 хвилин.
- В іншій мисці змішати рослинне масло, ванільний цукор, сіль і цукор, що залишився пісок.
- Вбити яйце і добре перемішати.
- Отриману масу перекласти в ємність з опарою, ще раз розмішати.
- Вершкове масло розм’якшити і додати в загальну тарілку.
- Засипати борошно, мак та родзинки, накрити тісто рушником.
- Прибрати тарілку в тепло на 1 годину.
- Зліпити з тіста кульки невеликого розміру, викласти на змащене деко.
- Залишити булочки в теплі ще на 20 хвилин.
- Випікати 40 хвилин в духовці при температурі 200 градусів.
Тепер ви знаєте, як готувати булочки з маком. Приємного апетиту!
Булочки з маком, приготовлені в домашніх умовах, стануть святом для всіх ласунів. Навіть тим, хто не вважає себе фахівцем в області випічки, буде зовсім нескладно приготувати подібне блюдо. Як спекти булочки з маком, щоб вони вийшли пишними і красивими, підкажуть наступні поради від професіоналів:
- Перед тим, як готувати булочки, мак потрібно залити на 10-15 хвилин окропом;
- Щоб булочки вийшли рум’яними, їх можна змастити збитим жовтком;
- Булочки під час випічки збільшуються в розмірі, тому їх потрібно укладати на деко на відстані один від одного.