Булочки з маком

Дріжджові булочки з маком та родзинками

Фото дріжджових булочок з маком та родзинками

Пишні, солодкі і ароматні булочки з соковитою начинкою. Для тіста потрібно використовувати тільки швидкодіючі дріжджі, інакше час приготування може істотно збільшитися. При бажанні можна зробити випічку фігурної, сформувавши з тіста більш цікаві фігури.
Інгредієнти:

  • 250 мл молока;
  • 1 ½ ч. л. сухих дріжджів;
  • 5 ст. л. цукру;
  • 2 ½ склянки борошна;
  • 3 ст. л. маку;
  • ¼ Ч. л. солі;
  • 75 г родзинок;
  • 1 яйце;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • 50 вершкового масла;
  • 1 пакетик ванільного цукру.

Спосіб приготування:

  • В окремих ємностях залити на 10 хвилин окропом мак та родзинки.
  • У тепле молоко додати дріжджі, чайну ложку цукру і 2 столові ложки борошна.
  • Залишити опару в теплому місці на 10 хвилин.
  • В іншій мисці змішати рослинне масло, ванільний цукор, сіль і цукор, що залишився пісок.
  • Вбити яйце і добре перемішати.
  • Отриману масу перекласти в ємність з опарою, ще раз розмішати.
  • Вершкове масло розм’якшити і додати в загальну тарілку.
  • Засипати борошно, мак та родзинки, накрити тісто рушником.
  • Прибрати тарілку в тепло на 1 годину.
  • Зліпити з тіста кульки невеликого розміру, викласти на змащене деко.
  • Залишити булочки в теплі ще на 20 хвилин.
  • Випікати 40 хвилин в духовці при температурі 200 градусів.

Тепер ви знаєте, як готувати булочки з маком. Приємного апетиту!
Булочки з маком, приготовлені в домашніх умовах, стануть святом для всіх ласунів. Навіть тим, хто не вважає себе фахівцем в області випічки, буде зовсім нескладно приготувати подібне блюдо. Як спекти булочки з маком, щоб вони вийшли пишними і красивими, підкажуть наступні поради від професіоналів:

  • Перед тим, як готувати булочки, мак потрібно залити на 10-15 хвилин окропом;
  • Щоб булочки вийшли рум’яними, їх можна змастити збитим жовтком;
  • Булочки під час випічки збільшуються в розмірі, тому їх потрібно укладати на деко на відстані один від одного.