Булочки синабон

Булочки синабон з шоколадом в домашніх умовах

Шоколадна начинка кардинально змінює смак страви, хоча рецептура і залишається класичною. Маскарпоне можна замінити будь-яким іншим вершковим сиром. Дуже зручно для цих булочок замішувати тісто з допомогою хлібопічки, однак впоратися з цим завданням можна і вручну. Швидкодіючі дріжджі не обов’язково активізувати перед тим як робити тісто. Всього на підйом тіста піде приблизно 1 годину.
Інгредієнти:

  • 2 ½ склянки борошна;
  • 2 яйця;
  • 100 мл молока;
  • 1 ½ ч. л. сухих дріжджів;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • 1 щіпка солі;
  • 6 ст. л. цукру;
  • 4 ст. л. цукрової пудри;
  • 2 ст. л. какао;
  • 80 г вершкового масла;
  • 4 ст. л. маскарпоне.

Спосіб приготування:

  • У глибокій мисці з’єднати тепле молоко, сіль, дві ложки цукру і сухі дріжджі.
  • Яйця збовтати і вилити до решти інгредієнтів, додати рослинне масло.
  • Поступово додаючи борошно, замісити тісто. Залишити тісто в теплі під рушником.
  • Коли тісто підніметься, обім’яти його руками і залишити для другого підйому.
  • Змішати між собою какао і чотири ложки цукру.
  • Тісто розкачати в тонкий пласт, 50 г вершкового масла розтопити і змастити тісто.
  • Поверх масла висипати какао з цукром, залишаючи трохи місця з країв.
  • Згорнути рулет і нарізати на порційні шматочки.
  • Викласти булочки на пекарській папір вгору начинкою, запікати 25 хвилин при 180 градусах.
  • Масло збити разом з маскарпоне і цукровою пудрою.
  • Готові булочки обмазати отриманої глазур’ю відразу ж після приготування.

Тепер ви знаєте, як готувати булочки синабон. Приємного апетиту!
Булочки синабон – це вишуканий десерт, який виходить далеко не у кожного кулінара. Особливої уваги вимагає і тісто і начинка, і вершковий крем. Тим не менш, якщо точно слідувати рецептами і запам’ятати кілька корисних рекомендацій, як приготувати булочки синабон, можна без праці освоїти кулінарне мистецтво американських кондитерів:

  • Тісто для булочок синабон рекомендується змішувати в скляному або пластиковому посуді. Ні в якому разі не можна використовувати залізну миску;
  • Звертаючи тісто рулетом, робіть не більше п’яти обертів;
  • Для булочок синабон не бажано замінювати масло маргарином;
  • Ідеальна товщина тіста для булочок синабон – 1 см;
  • Залишайте місце без начинки по краях тесту, щоб рулет краще склеился і не розійшовся під час приготування.