Булочки синабон з шоколадом в домашніх умовах
Шоколадна начинка кардинально змінює смак страви, хоча рецептура і залишається класичною. Маскарпоне можна замінити будь-яким іншим вершковим сиром. Дуже зручно для цих булочок замішувати тісто з допомогою хлібопічки, однак впоратися з цим завданням можна і вручну. Швидкодіючі дріжджі не обов’язково активізувати перед тим як робити тісто. Всього на підйом тіста піде приблизно 1 годину.
Інгредієнти:
- 2 ½ склянки борошна;
- 2 яйця;
- 100 мл молока;
- 1 ½ ч. л. сухих дріжджів;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- 1 щіпка солі;
- 6 ст. л. цукру;
- 4 ст. л. цукрової пудри;
- 2 ст. л. какао;
- 80 г вершкового масла;
- 4 ст. л. маскарпоне.
Спосіб приготування:
- У глибокій мисці з’єднати тепле молоко, сіль, дві ложки цукру і сухі дріжджі.
- Яйця збовтати і вилити до решти інгредієнтів, додати рослинне масло.
- Поступово додаючи борошно, замісити тісто. Залишити тісто в теплі під рушником.
- Коли тісто підніметься, обім’яти його руками і залишити для другого підйому.
- Змішати між собою какао і чотири ложки цукру.
- Тісто розкачати в тонкий пласт, 50 г вершкового масла розтопити і змастити тісто.
- Поверх масла висипати какао з цукром, залишаючи трохи місця з країв.
- Згорнути рулет і нарізати на порційні шматочки.
- Викласти булочки на пекарській папір вгору начинкою, запікати 25 хвилин при 180 градусах.
- Масло збити разом з маскарпоне і цукровою пудрою.
- Готові булочки обмазати отриманої глазур’ю відразу ж після приготування.
Тепер ви знаєте, як готувати булочки синабон. Приємного апетиту!
Булочки синабон – це вишуканий десерт, який виходить далеко не у кожного кулінара. Особливої уваги вимагає і тісто і начинка, і вершковий крем. Тим не менш, якщо точно слідувати рецептами і запам’ятати кілька корисних рекомендацій, як приготувати булочки синабон, можна без праці освоїти кулінарне мистецтво американських кондитерів:
- Тісто для булочок синабон рекомендується змішувати в скляному або пластиковому посуді. Ні в якому разі не можна використовувати залізну миску;
- Звертаючи тісто рулетом, робіть не більше п’яти обертів;
- Для булочок синабон не бажано замінювати масло маргарином;
- Ідеальна товщина тіста для булочок синабон – 1 см;
- Залишайте місце без начинки по краях тесту, щоб рулет краще склеился і не розійшовся під час приготування.