Французькі булочки синабон з корицею
Так вже склалося, що вся хрустка солодка випічка так чи інакше асоціюється з Францією. Хоча булочки синабон спочатку з’явилися в Америці, французькі кулінари швидко підхопили цікавий рецепт і придумали безліч його різновидів. Такий десерт обов’язково сподобається і дорослим, і дітям, прикрасить собою святкове чаювання і надовго запам’ятається всім ласунам.
Інгредієнти:
- 200 мл молока;
- 12 г сухих дріжджів;
- 5 ст. л. кориці;
- 150 г кисломолочного сиру;
- 2 пакетика ванільного цукру;
- 4 склянки борошна;
- 1 ½ склянки цукру;
- 1 ½ склянки цукрової пудри;
- 200 г вершкового масла;
- 2 яйця;
- 1 ч. л. солі.
Спосіб приготування:
- Молоко підігріти і додати в нього дріжджі, залишити до активізації (бульбашок).
- Яйця розбити в окрему миску і збити в пишну піну з допомогою міксера.
- До молока з дріжджами вилити яєчну масу, висипати півсклянки цукру 1 пакетик ванільного цукру.
- Туди ж додати три столові ложки вершкового масла (розм’якшеного, але не рідкого!).
- Окремо з’єднати просіяне борошно і сіль, додати ці інгредієнти в загальну миску.
- Замісити тісто, накрити його рушником і залишити в теплі на 1 годину.
- Піднялося тісто викласти на присипаний борошном стіл, тонко розкачати.
- Розтопити ще три ложки олії та змастити тісто.
- Рівномірно посипати масляний шар цукром і корицею.
- Скатати тісто в щільний рулет і нарізати на порційні шматочки по 2-3 см в товщину.
- Форму для випічки застелити пекарської папером і викласти на неї булочки, як на фото.
- Випікати булочки синабон 45 хвилин при 160 градусах.
- У миску викласти масло, що залишилося, додати вершковий сир і ванільний цукор, туди ж висипати цукрову пудру.
- Змішати всі інгредієнти до однорідності (не збивати).
- Отриманої глазур’ю змастити готові гарячі булочки.