Булочки синабон

Французькі булочки синабон з корицею

Так вже склалося, що вся хрустка солодка випічка так чи інакше асоціюється з Францією. Хоча булочки синабон спочатку з’явилися в Америці, французькі кулінари швидко підхопили цікавий рецепт і придумали безліч його різновидів. Такий десерт обов’язково сподобається і дорослим, і дітям, прикрасить собою святкове чаювання і надовго запам’ятається всім ласунам.
Інгредієнти:

  • 200 мл молока;
  • 12 г сухих дріжджів;
  • 5 ст. л. кориці;
  • 150 г кисломолочного сиру;
  • 2 пакетика ванільного цукру;
  • 4 склянки борошна;
  • 1 ½ склянки цукру;
  • 1 ½ склянки цукрової пудри;
  • 200 г вершкового масла;
  • 2 яйця;
  • 1 ч. л. солі.

Спосіб приготування:

  • Молоко підігріти і додати в нього дріжджі, залишити до активізації (бульбашок).
  • Яйця розбити в окрему миску і збити в пишну піну з допомогою міксера.
  • До молока з дріжджами вилити яєчну масу, висипати півсклянки цукру 1 пакетик ванільного цукру.
  • Туди ж додати три столові ложки вершкового масла (розм’якшеного, але не рідкого!).
  • Окремо з’єднати просіяне борошно і сіль, додати ці інгредієнти в загальну миску.
  • Замісити тісто, накрити його рушником і залишити в теплі на 1 годину.
  • Піднялося тісто викласти на присипаний борошном стіл, тонко розкачати.
  • Розтопити ще три ложки олії та змастити тісто.
  • Рівномірно посипати масляний шар цукром і корицею.
  • Скатати тісто в щільний рулет і нарізати на порційні шматочки по 2-3 см в товщину.
  • Форму для випічки застелити пекарської папером і викласти на неї булочки, як на фото.
  • Випікати булочки синабон 45 хвилин при 160 градусах.
  • У миску викласти масло, що залишилося, додати вершковий сир і ванільний цукор, туди ж висипати цукрову пудру.
  • Змішати всі інгредієнти до однорідності (не збивати).
  • Отриманої глазур’ю змастити готові гарячі булочки.