Борщ з буряком

Смачний пісний борщ з буряком

Фото смачного пісного борщу з буряками

Навіть самий суворий піст – це ще не привід відмовляти собі в улюблених стравах. Борщ без м’яса виходить дуже ситним та смачним, при цьому ще і менш калорійним. Таке частування стане справжньою знахідкою для прихильників вегетаріанської їжі. Весь необхідний білок восполнится за рахунок додавання квасолі, а в іншому борщ анітрохи не програє своїм більш наваристим «конкурентам».
Інгредієнти:

  • 2 л води;
  • 1 буряк;
  • 1 склянку квасолі;
  • 400 г капусти;
  • 1 цибулина;
  • 3 картоплини;
  • 2 ст. л. томатної пасти;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 морква;
  • Оцет;
  • Зелень;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Морква і буряк відварити у різних каструльках до готовності, очистити від шкірки, дрібно нарізати.
  • Цибулю подрібнити і пасерувати на рослинній олії.
  • Додати до цибулі буряк, тушкувати ще 8-10 хвилин, збризнути оцтом.
  • Воду налити в каструлю і викласти в неї нарізану кубиками картоплю.
  • Капусту нашаткувати і додати до картоплі через 5-7 хвилин.
  • Через 10 хвилин перекласти в каструльку обсмажені овочі і моркву, все перемішати.
  • Додати готову квасолю (консервовану, або попередньо відварену).
  • Заправити борщ томатною пастою, приправити за смаком.
  • Продовжувати приготування ще 10 хвилин під закритою кришкою, потім дати страві настоятися.
  • У готовий борщ додати подрібнену зелень і часник, пропущений через прес.