Смачний пісний борщ з буряком
Фото смачного пісного борщу з буряками
Навіть самий суворий піст – це ще не привід відмовляти собі в улюблених стравах. Борщ без м’яса виходить дуже ситним та смачним, при цьому ще і менш калорійним. Таке частування стане справжньою знахідкою для прихильників вегетаріанської їжі. Весь необхідний білок восполнится за рахунок додавання квасолі, а в іншому борщ анітрохи не програє своїм більш наваристим «конкурентам».
Інгредієнти:
- 2 л води;
- 1 буряк;
- 1 склянку квасолі;
- 400 г капусти;
- 1 цибулина;
- 3 картоплини;
- 2 ст. л. томатної пасти;
- 2 зубчики часнику;
- 1 морква;
- Оцет;
- Зелень;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Морква і буряк відварити у різних каструльках до готовності, очистити від шкірки, дрібно нарізати.
- Цибулю подрібнити і пасерувати на рослинній олії.
- Додати до цибулі буряк, тушкувати ще 8-10 хвилин, збризнути оцтом.
- Воду налити в каструлю і викласти в неї нарізану кубиками картоплю.
- Капусту нашаткувати і додати до картоплі через 5-7 хвилин.
- Через 10 хвилин перекласти в каструльку обсмажені овочі і моркву, все перемішати.
- Додати готову квасолю (консервовану, або попередньо відварену).
- Заправити борщ томатною пастою, приправити за смаком.
- Продовжувати приготування ще 10 хвилин під закритою кришкою, потім дати страві настоятися.
- У готовий борщ додати подрібнену зелень і часник, пропущений через прес.