Запіканка з сиру

Смачна запіканка з сиру з яблуками

Фото смачною запіканки із сиру з яблуками

Ніжний повітряний десерт для всієї сім’ї, який тут же наповнить весь будинок аромат печених яблук. При бажанні можна додати й інші улюблені фрукти або ягоди – сир поєднується практично з усіма з них.
Інгредієнти:

  • 500 г сиру;
  • 4 ст. л. вершкового масла;
  • 2 яйця;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 2 ст. л. манної крупи;
  • Ванілін;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

  • Сир протерти через сито, або розім’яти виделкою в глибокій тарілці.
  • Відокремити жовтки, додати до них цукор, збити і вилити до сиру.
  • Додати в сир розтоплене вершкове масло, ванілін і сіль, вимісити ложкою.
  • Засипати в ту ж тарілку манку і збиті білки.
  • Яблука вимити, нарізати тонкими пластинами.
  • У форму для запікання викласти половину сирної маси, рівномірно розподілити по ній шматочки яблук.
  • Накрити фрукти зверху другою половиною тіста.
  • Розігріти духовку до 180 градусів, запікати 20 хвилин.

Тепер ви знаєте, як готувати запіканку з сиру. Приємного апетиту!
Запіканка з сиру – це дивовижне поєднання ніжного смаку і безлічі поживних речовин. Урізноманітнити такий десерт допоможуть фрукти і овочі, які зроблять його ще більш корисним і оригінальним. Як приготувати запіканку з сиру, щоб догодити навіть самим маленьким кулінарним критикам, підкажуть досвідчені кулінари:

  • Щоб запіканка вийшло більш пишною, краще окремо збивати білок і жовток;
  • Якщо вам попався занадто сухий сир, перед тим, як готувати запіканку, додайте в нього пару ложок сметани;
  • Якщо ви бажаєте отримати більш повітряний сир, попередньо протріть його через дрібне сито;
  • Гарбуз або морква перед додаванням в запіканку рекомендується відварити;
  • Калорійність страви багато в чому буде залежати від обраного вами сиру. Найкраще десерт вийде саме з жирним сиром, але дієтичним його тоді не назвеш;
  • Щоб у запіканки вийшла рум’яна скоринка зверху її можна змастити вершковим маслом і збитим яйцем.