Тісто на піцу без дріжджів – смачні рецепти

Швидке тісто для піци без дріжджів на молоці

На молоці тісто для піци виходить ніжним і м’яким. Цей рецепт не підійде любителям хрустких тонких коржів, а ось прихильникам пухкої випічки обов’язково припаде до смаку. Молоко рекомендується вибрати жирне, сільська, тоді буде набагато легше досягти необхідної консистенції тіста.
Інгредієнти:

  • 2 ½ склянки борошна;
  • 2 яйця;
  • ½ Склянки молока;
  • 1 ч. л. оливкової олії;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

  • Змішати сіль і борошно просіяти на стіл гіркою, в центрі гірки зробити поглиблення.
  • В мисочці змішати яйця, оливкова олія і тепле молоко, трохи збити і залити в борошно.
  • Перемішувати між собою борошно і яєчну суміш, поки маса не стане однорідною.
  • Вимішувати тісто ще 10 хвилин, потім скачати в кулю і обгорнути вологим рушником.
  • Залишити тісто при кімнатній температурі на 15 хвилин, потім приступати до готування піци.

Тепер ви знаєте, як готувати тісто на піцу без дріжджів. Приємного апетиту!
Тісто для піци без дріжджів дозволяє приготувати улюблену страву ще швидше, анітрохи не пошкодивши його смаковими якостями. Завдяки різноманітності рецептів кожен зможе вибрати свій ідеальний варіант в залежності від власних уподобань. Досвідчені кулінари діляться своїми секретами, як приготувати піцу в домашніх умовах так само, як у піцерії:

  • Якщо хочеться отримати більш тонке тісто, краще розкачати його на столі, а лише потім перекладати на деко. Пишне тісто можна просто розім’яти руками за формою дека.
  • Випікають бездріжджове тісто недовго, проте для рівномірного приготування потрібно використовувати саму високу температуру, яка можлива у вашій духовці.
  • Зробити бездріжджове тісто більш пишним можна з допомогою гашеного соди або розпушувача.
  • Перед тим як готувати піцу корж обов’язково треба змастити великою кількістю соусу, інакше тісто буде сухуватим.