Тонке тісто на піцу без дріжджів на кефірі
У багатьох піца на кефірі асоціюється з пишним коржем, тим не менше при досить тонкою розкочування тіста вона вийде тоненькою, як в італійському ресторані. Додавання сметани зробить блюдо ще більш м’яким і тане в роті. Краще всього з цим тестом поєднуються м’ясні начинки і різні солодкі інгредієнти (кукурудза, ананаси, помідори черрі).
Інгредієнти:
- 1 яйце;
- 1 ст. л. майонезу;
- 1 ст. л. сметани;
- 3 склянки борошна;
- 250 мл кефіру;
- 1 ч. л. солі;
- ½ Ч. л. цукру.
Спосіб приготування:
- Яйце розбити в тарілочку і збивати, поки не з’явиться піна.
- Додати до яйця майонез, сметану, сіль і цукор, ще раз збити до однорідності.
- В окремій ємності змішати кефір і соду, дочекатися появи пухирців.
- З’єднати вміст обох мисок і поступово ввести муку.
- Замісити м’яке еластичне тісто, накрити його рушником і залишити на 10-15 хвилин на столі.
- Тонко розкачати тісто, викласти пласт на деко і сформувати бортики.
- Додати улюблену начинку і запікати піцу при високій температурі.