Тісто на піцу без дріжджів – смачні рецепти

Тонке тісто на піцу без дріжджів на кефірі

У багатьох піца на кефірі асоціюється з пишним коржем, тим не менше при досить тонкою розкочування тіста вона вийде тоненькою, як в італійському ресторані. Додавання сметани зробить блюдо ще більш м’яким і тане в роті. Краще всього з цим тестом поєднуються м’ясні начинки і різні солодкі інгредієнти (кукурудза, ананаси, помідори черрі).
Інгредієнти:

  • 1 яйце;
  • 1 ст. л. майонезу;
  • 1 ст. л. сметани;
  • 3 склянки борошна;
  • 250 мл кефіру;
  • 1 ч. л. солі;
  • ½ Ч. л. цукру.

Спосіб приготування:

  • Яйце розбити в тарілочку і збивати, поки не з’явиться піна.
  • Додати до яйця майонез, сметану, сіль і цукор, ще раз збити до однорідності.
  • В окремій ємності змішати кефір і соду, дочекатися появи пухирців.
  • З’єднати вміст обох мисок і поступово ввести муку.
  • Замісити м’яке еластичне тісто, накрити його рушником і залишити на 10-15 хвилин на столі.
  • Тонко розкачати тісто, викласти пласт на деко і сформувати бортики.
  • Додати улюблену начинку і запікати піцу при високій температурі.