Солона скумбрія

Смачна скумбрія солона в цибулинні

Використовуючи такий маринад для скумбрії, можна отримати дійсно смачну і ароматну рибку. Чекати остаточного ефекту доведеться досить довго, зате готові тушки можна буде спокійно зберігати в холодильнику тривалий термін. Рідкий дим в рецепті іноді замінюють звичайним чорним чаєм. Якщо раптом під рукою виявиться свіжа риба, а не розморожена, блюдо вийде ще смачніше і краще збереже привабливу форму.
Інгредієнти:

  • 2 свіжоморожені скумбрії;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 1 л води;
  • 3 чашки цибулиння;
  • 3 ст. л. рідкого диму;
  • 3 ст. л. солі.

Спосіб приготування:

  • Лушпиння гарненько промити, перекласти в каструльку і залити водою.
  • Довести воду до кипіння і продовжувати варити маринад 20 хвилин на слабкому вогні.
  • Вміст каструльки процідити в глибоку піалу, додати рідкий дим, цукор і сіль.
  • Скумбрію почистити і промити, залити маринадом.
  • Залишити рибу при кімнатній температурі на 2 дні, потім підвісити догори хвостиками і обсушити.
  • Коли скумбрія повністю підсохне, змастити її олією.

Тепер ви знаєте, як готувати солону скумбрію. Приємного апетиту!
Солона скумбрія – це проста закуска, без якої важко собі уявити святкове застілля. Крім того, вона стане прекрасним доповненням до пляшки холодного пива. В магазині таке блюдо може коштувати недешево, тому краще запам’ятати кілька простих правил, як приготувати солону скумбрію, і порадувати себе смачним ласощами самостійно:

  • Якщо немає часу чекати, поки розсіл охолоне самостійно, можна набрати в миску холодну воду і помістити туди каструльку з розсолом. Коли вода нагріється, знову замінити її холодною.
  • Коли скумбрія стане досить солоної, її слід вийняти з розсолу і перекласти для зберігання в чистий судочок. Залишати рибу в розсолі не можна.
  • Для соління цілих рибок зручно використовувати пластикові пляшки об’ємом 1,5 літра. Для цього потрібно зрізати шийку і викласти рибку в отриману ємність вгору хвостиком.
  • Якщо використовувати маринад з рідким димом, то смак і аромат скумбрії буде нагадувати копчену рибу.