Солона скумбрія

Солена скумбрія за 2 години в домашніх умовах

Цей простий рецепт дозволяє швидко засолити скумбрію, використовуючи доступні інгредієнти. Для малосоленой рибки достатньо зменшити час приготування до півтора годин. Готову скумбрію можна відразу ж споживати або зберігати в холодильнику, але не довше 3-4 днів. Якщо під рукою не виявиться білого перцю, можна сміливо виключити його зі складу страви.
Інгредієнти:

  • 1 кг свіжомороженої скумбрії;
  • 1 цибулина;
  • 1 л води;
  • 5 лаврових листочків;
  • 7 горошин чорного перцю;
  • 7 горошин запашного перцю;
  • 7 горошин білого перцю;
  • 5 ст. л. солі.

Спосіб приготування:

  • Воду закип’ятити, висипати в неї сіль, лаврові листочки і всі види перцю.
  • Цибулину очистити і розрізати на 4 частини, додати в каструльку.
  • Після повторного закипання води залишити розсіл ще на 10 хвилин на повільному вогні.
  • Скумбрію очистити, випатрати, зрізати плавники і видалити голову.
  • Розсіл остудити до кімнатної температури, нарізати рибу шматочками по 1-2 див.
  • Викласти скумбрію в каструльку з розсолом, накрити кришкою і залишити на 2 години.