Солена скумбрія за 2 години в домашніх умовах
Цей простий рецепт дозволяє швидко засолити скумбрію, використовуючи доступні інгредієнти. Для малосоленой рибки достатньо зменшити час приготування до півтора годин. Готову скумбрію можна відразу ж споживати або зберігати в холодильнику, але не довше 3-4 днів. Якщо під рукою не виявиться білого перцю, можна сміливо виключити його зі складу страви.
Інгредієнти:
- 1 кг свіжомороженої скумбрії;
- 1 цибулина;
- 1 л води;
- 5 лаврових листочків;
- 7 горошин чорного перцю;
- 7 горошин запашного перцю;
- 7 горошин білого перцю;
- 5 ст. л. солі.
Спосіб приготування:
- Воду закип’ятити, висипати в неї сіль, лаврові листочки і всі види перцю.
- Цибулину очистити і розрізати на 4 частини, додати в каструльку.
- Після повторного закипання води залишити розсіл ще на 10 хвилин на повільному вогні.
- Скумбрію очистити, випатрати, зрізати плавники і видалити голову.
- Розсіл остудити до кімнатної температури, нарізати рибу шматочками по 1-2 див.
- Викласти скумбрію в каструльку з розсолом, накрити кришкою і залишити на 2 години.